Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Keilaniemen rantaan suunnitteilla korkeatasoinen ravintola

Jaa

Tavoitteena on toteuttaa metroaseman läheisyyteen ja rantaraitin yhteyteen korkeatasoinen ravintola- ja tapahtumatila elävöittämään alueen palvelutarjontaa. Lisäksi jaosto päätti mm. varata alueen Rastaspuistosta siirtolapuutarha-alueen suunnitteluun.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varaa perustettavalle yhtiölle Keilaniemen rannan edustalta, metroaseman välittömästä läheisyydestä alueen ravintolan kehittämistä ja suunnittelua varten. Hakijoiden tavoitteena on toteuttaa arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, monikäyttöinen ruokaravintola sekä juhla- ja tapahtumatila sekä sauna, jossa olisi sisällä 640 ja ulkoterassilla 350 asiakaspaikkaa. Kaupungin näkökulmasta esitettävä hanke olisi Keilaniemen rantaan hyvin tervetullut. Se elävöittäisi aluetta ja olisi hyvä avaus rantavyöhykkeen edelleen kehittämiselle. Kohteen toteuttaminen edellyttää asemakaavanmuutosta.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Karakalliosta, Rastaspuistosta, alueen siirtolapuutarha- ja palstaviljelyalueen suunnittelua varten. Suunnittelu on käynnissä ja hankkeen rakentaminen on tarkoitus käynnistää keväällä 2018. Hanke on tarkoitus toteuttaa kiinteistöyhtiönä, jossa jokainen osake oikeuttaa oman nimetyn mökin ja palstaviljelyalueen käytön. Alueelle on suunniteltu toteutettavan 48 siirtolapuutarhamökkiä, joista kahdeksan on paritalomökkejä.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

FUTURO 50 VUOTTA – Näyttelykeskus WeeGeellä juhlistetaan 1960-luvun ikonin merkkivuotta25.4.2018 07:00Tiedote

Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Futuro-talo esiteltiin televisiolle ja lehdistölle ensimmäistä kertaa Polykem Oy:n tehtaalla Hiekkaharjussa maaliskuun lopussa 1968. Kansainvälisen läpimurtonsa talo teki lokakuussa 1968, kun kolmas Futuro (nro 002) osallistui Lontoossa Finnfocus-vientinäyttelyyn. Futuro-talo on oman aikansa utopistinen visio, joka kiehtoo edelleen. Näyttelykeskus WeeGee juhlistaa yhdessä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa 50-vuotista Futuroa kesän ja syksyn ajan näyttelyillä ja tilaisuuksilla, jotka tarjoavat yleisölle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti modernismin ajan kokeellisiin muotoihin ja optimistisiin ideoihin.

FUTURO 50 ÅR – Utställningscentret WeeGee firar jubileumsåret för 1960-talsikonen25.4.2018 07:00Tiedote

Det utopistiska plasthuset Futuro, som ritats av arkitekten Matti Suuronen (1933–2013) fyller i år 50 år. Futurohuset presenterades för TV och press vid Polykem Oy:s fabrik i Sandkulla i slutet av mars 1968. Sitt internationella genombrott fick huset i oktober 1968 då det tredje Futurohuset (nr 002) deltog i exportmässan Finnfocus i London. Futurohuset är en utopistisk vision av sin tid, som fortfarande fascinerar. Utställningscentret WeeGee firar tillsammans med EMMA – Esbo moderna konstmuseum husets 50-årsjubileum under sommaren och hösten i form av utställningar och evenemang som ger allmänheten en möjlighet att på ett mångsidigt sätt bekanta sig med experimentella former och optimistiska idéer från modernismens tid.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme