Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Kivimiehen alue yhdistää Otaniemen ja Keilaniemen

Jaa

Alueen luonnossuunnitelmien pääpaino on asumisessa. Samalla luodaan kuitenkin edellytykset elävälle kaupunkiympäristölle mahdollistamalla rakennusten katutasoon liike- ja palvelutiloja sekä yritystoimintaa. Tavoitteena on saada Keilaniemi ja Otaniemi kytkettyä toimivasti ja elävästi toisiinsa.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään viipymättä toimenpiteet, joilla luodaan edellytykset Otaniemen Kivimies-korttelin eteläosan ja Kivimiehenrannan alueen toteuttamisen käynnistämiseksi Aalto-yliopiston ja Senaatti-kiinteistöjen esittämien yleisten tavoitteiden pohjalta.

Aalto-yliopiston strateginen tavoite on kehittää Otaniemen kampuksesta ainutlaatuinen yhteistyön keskittymä; avoin, kokeileva ja yhteistyötä tukeva ekosysteemi, joka houkuttelee opiskelijoita, tutkijoita, opettajia, muuta henkilöstöä ja kumppaneita ympäri maailman. Korkeatasoisten tutkimus- ja oppimistilojensa ansiosta Aalto-yliopiston kampus tunnetaan siitä, että se tukee parhaalla mahdollisella tavalla uuden tiedon ja innovaatioiden syntyä. Kampukselle rakentuu elävä keskusta, joka tarjoaa houkuttelevia kumppanuus- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä kannustaa ideoiden ja kokemusten jakamiseen.

Lue lisää: Otaniemi ja Keilaniemi uudistuvat ja kasvavat yhtenäiseksi kaupunkialueeksi

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä asuinrakentamiseen osoitetut määräalat Tuuliniityn alueelta Tapiolasta (kortteli 12223) Bonava Suomi Oy:lle perustettavan tai perustettavien yhtiöiden lukuun.

Tonttiyksikkö järjesti tammikuussa 2018 hintakilpailun osasta Tuuliniityn korttelia 12223. Korttelista on jo aiemmin varattu osa Asuntosäätiön hanketta varten. Tarjousaika oli 19.1.2018 – 9.3.2018. Tarjouksia tuli yhteensä 10 kappaletta, joista paras oli Bonava Suomi Oy:n jättämä tarjous.

Tuuliniityn alueen toteutus on käynnistetty uuden asemakaavan pohjalta. Asemakaavamääräyksissä sanotaan, että rakennusten tulee olla julkisivuiltaan ja rungoltaan pääosin puuta. Parhaillaan rakennetaan uusien asuintonttien ja Tennispuiston väliin Tuuliniitty-nimistä katua. Alueen pohjoisosaan käynnistyy alkukesästä HOAS:in opiskelijakohteen ja Asuntosäätiön vuokratalon rakennustyöt. HOASin kohde on 12-kerroksinen puurakenteinen asuintorni. Asuntosäätiön vuokratalo toteutetaan myös puurakenteisena. Alueelta on lisäksi varattu yksi kerrostalotontti Asuntosäätiölle asumisoikeusasuntoja varten. Tuuliniityn alue tullaan kytkemään Tapiolan keskukseen Etelätuulentien yli johtavalla jalankulkusillalla, joka toteutetaan Itätuulentien linjan pohjoispuolelle. Rakentamisaika on alustavasti vuonna 2022.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo mukana Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamisessa Brysselissä 20.-21.3.201921.3.2019 12:06:16 EETTiedote

Espoo osallistuu pienellä delegaatiolla Eurocities-verkoston Mayor’s Summit -tapaamiseen Brysselissä. Tapahtuma kokoaa eurooppalaisten suurten ja keskisuurten kaupunkien johtoa yhteen julkistamaan kaupunginjohtajien agendaa (City leaders’ Agenda for Europe) eurooppalaiseen päätöksentekoon ja tulevaisuuden johtamiseen. Kaupunkien rooli on keskeinen Euroopan tulevaisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme