Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Kiviruukin alueelle kansainvälisesti ainutlaatuinen bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä

Jaa

Cleantech Garden tulee kokoamaan tiede-, tutkimus- ja koulutustoimijoita sekä yrityksiä. Jaosto varasi alueen keskittymän suunnittelua varten. Asialistalla ollut alueen varaaminen Karhusaaresta Lastenmaailman suunnittelua varten jätettiin pöydälle ja asia tulee päätettäväksi 7.1.2019.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnialle tontin Kiviruukin alueelta Cleantech Garden -bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymän suunnittelua ja toteutusedellytysten selvittämistä varten.

Cleantech Garden tulee kokoamaan tiede-, tutkimus ja koulutustoimijoita sekä alan edelläkävijäyrityksiä yhteen, muodostaen kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuisen keskittymän. Kaupungin tavoitteena on länsimetron kehittämisvyöhykkeellä sijaitsevan Kiviruukin pienteollisuus- ja varastoalueen muuttuminen monipuoliseksi ja viihtyisäksi kaupunkiympäristöksi. Alueelle kaavoitetaan asumisen lisäksi alueita elinkeino-, koulutus- ja tutkimustoiminnalle. Omnian hanke täydentää Kiviruukin alueen kehittämiselle asetettuja tavoitteita.

--

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Kiinteistö Oy Matinkylän Uimahallille tontin uimahallin ja siihen liittyvien rakenteiden toteuttamista varten. Osoitteessa Tynnyritie 6 sijaitsevalle tontille on tarkoitus toteuttaa kaupungin investointiohjelman mukaisesti noin 4 810 k-m2 suuruinen Matinkylän uimahalli, jonka yhteyteen tulee kunto- ja liikuntasali. Uimahallin käyttäjiä palvelevat pysäköintipaikat toteutetaan uimahallin eteläpuolella sijaitsevalle tontille ja osittain katualueen alle toteutettavaan maanalaiseen pysäköintilaitokseen, josta tulee suora käytäväyhteys uimahalliin. Tonttihakemuksen mukaan hankkeen suunnittelu on edennyt siten, että rakentaminen on tarkoitus päästä aloittamaan vuoden 2019 huhtikuussa. Kiinteistö Oy Matinkylän Uimahalli on Espoon kaupungin omistama yhtiö.

--

Alueen varaaminen Karhusaaresta Lastenmaailma ry:lle suunnittelua varten jätettiin pöydälle. Jaosto sai aiheesta esittelyn sekä kävi jatkosuunnittelua evästävää keskustelua aiheesta. Asia tulee käsittelyyn jaoston seuraavassa kokouksessa 7.1.2019.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme