Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Leppävaaran aseman pohjoispuolen suunnitteluvaraus rauennut

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto totesi Leppävaaran aseman seudun, radan pohjoispuolisen alueen suunnitteluvarauksen rauenneeksi 31.3.2021, koska tavoitteita ei ole kyetty saavuttamaan, eikä tarvittavaa toteuttamiskelpoista etenemiskonseptia ole esitetty. Jaosto on saanut selvitykset alueen suunnitteluvarauksen ja asemakaavoituksen etenemisestä.

Asian periaatteellisen ja käytännöllisen merkityksen vuoksi jaosto esittää, että kaupunginhallitus päättäisi hallintosäännön mukaisesti alueen jatkokehittämisestä ja että tätä varten valmistellaan jaoston päättämien linjausten pohjalta prosessi, jolla toteuttamiskelpoinen ratkaisu saadaan aikaan.

Jaosto pitää välttämättömänä, että nyt luodaan vaihtoehtoja esitettyyn maankäyttö-, liikenne-, pysäköinti- ja radanylitysratkaisuun sekä samanaikaisesti käynnistetään Leppävaaran keskusta-alueen toiminnallinen suunnittelu, jossa kaupungin 1.8.2021 aloittava elinvoimatulosalue yhdessä kaupunginjohdon ja eri toimialojen sekä kuntalaisten ja muiden potentiaalisten kumppanitahojen kanssa laatii kaavoitusta ohjaavan raamin ja sisältökuvauksen alueen toiminnalliselle tavoitetilalle. Julkiset ja yksityiset investoinnit ja toimintakonseptit tulee yhteensovittaa siten, että ydinalueelle toteutuu edellytykset työpaikoille ja liiketoiminnalle sekä monipuolisille palveluille, harrastustoiminnoille ja tapahtumille. Suunnitelmat tulee laatia siten, että ne voidaan toteuttaa vaiheittain ja että lopputuloksena on radan ja Turuntien ylittävä yhtenäinen rakennuskokonaisuus.

Jotta käsiteltävästä alueesta saadaan Leppävaaran koko kaupunkikeskuksen yhdistävä toiminnallisesti ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen ratkaisu, niin tarkastelun kohteena on oltava jaoston aikaisempien päätösten mukaisesti asemakaavoituksessa olevaa ydinaluetta laajempi alue. Nyt olemassa olevan tiedon perusteella alueen on oltava Leppävaaran rautatieaseman pohjoispuolinen ydinalue, joka kattaa Sellon, Gallerian, Metropolian entisen oppilaitostontin ja Kehä I:n rajaaman alueen nämä mukaan lukien. Tämä alue muodostaa suurimman Suomessa rakennettavan uuden kaupunkikeskustan.

Matinkylään elinkaariasumisen kortteli − sekä omistus- että vuokra-asuntoja

Jaosto päätti myydä Bonava Suomi Oy:lle tai sen perustaman tai perustamien yhtiöiden lukuun yhteensä reilun 5 000 neliömetrin määräalan Matinkylästä, Suomenlahdentien ja Kalastajantien kulmauksesta. Myytävälle alueelle toteutetaan vapaarahoitteista asuntotuotantoa.

Samasta korttelista jaosto päätti varata NAL Asunnot Oy:lle noin 2 665 neliömetrin määräalan valtion tukeman 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavan vuokra-asuntohankkeen suunnittelua varten.

Kyseinen kortteli toteutetaan elinkaariasumisen mallikorttelina, jossa mahdollistetaan monenlaisten ja eri-ikäisten asukkaiden asuminen. Asunnot joustavat vastaamaan asukkaiden muuttuvia tarpeita eri elämänvaiheissa. Elämänkaariasumisen keskeiset ominaisuudet liittyvät esteettömyyteen, yhteisöllisyyteen, muuntojoustavuuteen ja palveluihin.

Tapiolan kulttuuriaukion suunnitteluvarausta jatkettiin

Jaosto päätti jatkaa Tapiolan keskuksessa Kiinteistö Oy Kulttuuriaukion omistaman tontin sekä siihen liittyvien yleisten alueiden suunnitteluvarausta Regenero Oy:lle kiinteistön kehittämiseksi monipuoliseksi ja eläväksi toimisto- ja liikekiinteistöksi osaksi Tapiolan kulttuurista keskusta.

Regenero Oy:n tavoitteena on hankekokonaisuus, joka käsittää KOy Kulttuuriaukion, Keskustornin ja Heikintorin. Uutena elementtinä suunnitelmassa on kiinteistöjen huollon kytkeminen Tapiolan Keskuspysäköinti Oy:n maanalaiseen verkostoon. Näin alueelta saataisiin pois kaikki huoltorampit. Tämä loisi edellytykset Tapiolan arvokkaan ns. Ervin keskustan kehittymiselle jälleen eläväksi ja viihtyisäksi ja vetovoimaiseksi puutarhakaupungin keskukseksi.

Jaosto kuuli selostuksen suunnitteluvarauksesta koskien KOy Kulttuuriaukion tonttia.

***

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Tapio Erma ja Juha Nurmi nimitetty uusiksi tulosyksiköiden johtajiksi Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialalle14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialan suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön johtajan vakinaiseen virkaan on valittu Tapio Erma (FM, eMBA) ja suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön perusopetuksen johtajan vakinaiseen virkaan Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma on toiminut Espoon kaupungin suomenkielisen lukiolinjan päällikkönä vuodesta 2014. Nurmi on toiminut suomenkielisen opetuksen kehittämispäällikkönä vuodesta 2002. Molemmat raportoivat toimialajohtaja Harri Rinta-aholle ja ovat Kasvun ja oppimisen toimialan johtoryhmän jäseniä. Kaupungin organisaatiouudistus astuu voimaan 1.8.2021, jolloin uusi Kasvun ja oppimisen toimiala aloittaa toimintansa. Kasvun ja oppimisen toimialan muodostavat seuraavat tulosyksiköt: suomenkielinen perusopetus, suomenkielinen toisen asteen koulutus ja nuorisopalvelut, suomenkielinen varhaiskasvatus ja ruotsinkieliset sivistyspalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme