Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Oittaan leirintäalueesta tasokas telttailukohde

Jaa

Oittaan uuden leirintäaluetoimijan tavoitteena on uudistaa Oittaan leirintäalue ja tehdä siitä Suomen ensimmäinen suuri glamping-kohde. Glamping on globaali matkailun trendi, mutta Suomessa kohteita on vielä varsin pienimuotoisesti.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Jotuca Oy:lle tai sen omistaman tai perustettavan yhtiön lukuun noin 8,0 ha:n alueen Oittaalta leirintä- ja majoitusliiketoimintaa sekä näitä tukevia oheispalveluita varten. Kaupunki on hakenut leirintäaluetoimijaa Oittaan leirintäalueelle hakumenettelyllä. Hakumenettelyyn saapui määräaikaan mennessä yhteensä kahdeksan hakemusta.

Jotuca Oy:n tavoitteena on luoda Oittaasta Etelä-Suomeen merkittävä glamping-kohde ja vetovoimaisen kestävän matkailun kohde Espooseen. Glamping on käännös englannista ja tulee sanoista glamorous camping. Glamping tarkoittaa kaikilla mukavuuksilla varustettuja telttoja, jotka on pystytetty luonnon keskelle, ja niihin liittyviä korkeatasoisia palveluita. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa alueelle 20 ympärivuotista glamping-majoitusyksikköä kahdessa vaiheessa.

Lisää aiheesta: Espoo vuokraa Oittaan leirintäalueen yritykselle, joka kehittää siitä tasokkaan telttailun ja kestävän matkailun kohdetta

Pohjantorin ostoskeskuksen kehittämisen periaatteet

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kehottaa kaupunkiympäristön toimialaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään toimenpiteet, joilla luodaan edellytykset Pohjois-Tapiolassa sijaitsevan Pohjantorin ostoskeskuskiinteistön kehittämiselle yhtiön esittämät tavoitteet mahdollisuuksien mukaan huomioiden.

Pohjantorin ostoskeskuskiinteistön omistaja JMB Kiinteistöt Oy on Kesko Oyj:n kanssa hakemassa kiinteistölle uutta ja nykyaikaista palvelusisältöä ja sen mukaista tilaratkaisua, joka mahdollistaisi ostoskeskuksen toiminnan kehittämisen ja elinvoimaisuuden turvaamisen. Pohjantorin ostoskeskus on valmistunut vuonna 1962. Tapiolan puutarhakaupungissa oli alkuaan monia pieniä alakeskuksia, joissa oli lähipalveluja. Pohjantori on nykyisin enää ainoa tällainen alakeskus, jossa on päivittäistavarakauppa. Pohjois-Tapiolan asukkaiden ja myös yleisestä näkökulmasta on tärkeää, että Pohjantori saadaan säilymään ja, että siihen voidaan kehittää riittävän laaja nykyaikainen ja monipuolinen päivittäistavarakauppa.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto toteaa, että valmistelussa tulee huomioida mm. seuraavat asiat:

- Pohjantorin ostoskeskuksen alueen uudistaminen on toteutettava ottaen vahvasti huomioon alueen rky-status.

- Ostoskeskuksen alueen yleisilme ja korkeussuhteet tulee uudistuksessa säilyttää alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen ja kaupunkikuva huomioiden.

Aluevarauksille jatkoa

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti jatkaa alueen varausta Laajalahdesta liikuntapaikkahankkeen suunnittelua varten. Suunniteltava rakennuskokonaisuus pitää sisällään kymmenen sisä- ja kuuden ulkotenniskentän sekä viidentoista sisä- ja kuuden ulkopadelkentän kokonaisuuden oheisliikunta-, toimisto- ja ravintolatiloineen. Jaosto kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta kiirehtimään Turvesuonristin asemakaavan laadintaa ja käsittelyä Keran hallien poistuvan sisäliikuntakapasiteetin korvaamiseksi.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myös jakaa alueen varausta Leppävaarasta Kauppakeskus Sellolle pysäköinnin sekä liike- ja palvelutilojen laajennuksen suunnittelua varten.

Asia 15 Espoon kotouttamisohjelma 2022–2025 palautettiin valmisteluun.

Asialistan kohdassa 16 kuultava selostus jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme