Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Otaniemeä kehitetään monipuolisena kaupunginosana

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että Otaniemen keskuksen jatkokehittämistä viedään eteenpäin Senaatti-kiinteistöjen ja Aalto-korkeakoulusäätiö sr:n esittämien tavoitteiden ja periaatteiden pohjalta. Otaniemi-Keilaniemi alue on Espoon tärkein innovaatiotoiminnan keskittymä ja verkottumisalusta.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että Otaniemen keskuksen jatkokehittämistä viedään eteenpäin Senaatti-kiinteistöjen ja Aalto-korkeakoulusäätiö sr:n esittämien tavoitteiden ja periaatteiden pohjalta. Otaniemi-Keilaniemi alue on Espoon tärkein innovaatiotoiminnan keskittymä ja verkottumisalusta.

Biologin ja meritekniikan aluekokonaisuuden kehittämisen tulee tukea erityisesti työpaikka-, tutkimus- ja opetustilojen kehittymistä. Tarkoituksena on järjestää yhdessä biologin ja meritekniikan aluekokonaisuuden suunnittelusta kutsukilpailu. Ideakilpailun tavoitteena on ratkaista alueen kaupunkirakenteellinen kokonaisidea, liikenneratkaisut, pysäköinti, rakentamisen määrä ja sen sijoittuminen.

Lisäksi kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että alueen kehittämisessä ja suunnittelussa tulee erityisesti pyrkiä:
- elinvoimaa, innovaatioita ja kilpailukykyä vahvistavaan työpaikkakehitykseen
- toiminnallisesti monipuoliseen, elävään ja joustavaan kaupunkirakenteeseen
- tehokkaaseen sekä ekologisesti kestävään kaupunkirakenteeseen, joka tukee kestävää taloutta, joustavaa liikkumista ja työpaikkapysäköintiä ja jossa liikkuminen perustuu ensisijaisesti jalankulkuun, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen
- arkkitehtuuri on korkeatasoista ottaen huomioon Otaniemen kulttuuriympäristö
- Aalto-yliopiston ja siihen liittyvän yritystoiminnan kehittymiselle luodaan parhaat mahdolliset edellytykset.
- asuntotuotannosta osan tulee kohdentua opiskelija-asumiseen
- ottamaan kaikessa Otaniemen rakentamisessa huomioon Natura-alueen keskeisen merkityksen sekä muiden ranta-alueiden ja koko kampusalueen sisäisten puistojen tärkeyden

Kaupunki edellyttää, että maanomistajat yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja kaupungin kanssa laativat kaavoituksen osaksi koko Otaniemen alueen pysäköintisuunnitelman toteutusaikatauluineen painottaen maanalaista pysäköintiä, joka tehokkaasti kytketään myös Keilaniemen kalliopysäköintiin.

Tiedote 7.8.2020: Otaniemi vahvistuu edelleen työpaikka- ja kampuskaupunginosana
--
Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä tai vuokrata 78 omakotitonttia hakumenettelyllä valittaville yksityishenkilöille tai heidän toimestaan perustettaville asunto-osakeyhtiöille.

Lisää aiheesta: Omakotitonttihakuun tulossa lähes 80 tonttia
--
Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti jatkaa alueen varausta Matinkylästä Westpro CC Oy:lle venesataman suunnittelua varten entisin ehdoin. Kaupunki antaa ohjeeksi suunnittelulle, että rantaraitin merkitystä ja avointa käytettävyyttä pitää korostaa, alueen toimintoja tulee kytkeä myös rantaraitin käyttöön ja sen yli tapahtuvaa liikennettä tulee minimoida.
--
Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme