Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti urheilu- ja liikuntatonttien ja -alueiden vuokrahinnoittelusta

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti urheilu- ja liikuntatoimintaan vuokrattavien tonttien ja alueiden vuokrahinnoittelusta.

Kaupungin liikuntapalvelujen kanssa kumppanuussopimuksen tehneiden ei-voittoa tavoittelevien yhteisöjen, jotka sopimuksessa sitoutuvat toiminnassaan toteuttamaan kaupungin strategisia tavoitteita, maanvuokra on 10 prosenttia markkina-arvosta liikuntakäytössä olevien tilojen osalta kumppanuussopimuksen voimassaoloajan.

Markkinaperusteisille urheilu- ja liikuntahankkeille maanvuokra on markkina-arvon mukainen.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle tuodaan kootusti tiedoksi solmitut kumppanuussopimukset, jotka vaikuttavat maanvuokraan.

Keilaniemestä, Länsiväylän vierestä varaus rakennushankkeen suunnittelulle

Jaosto päätti varata NCC Property Development Oy:lle Keilaniemestä, Länsiväylän vierestä alueen toimisto- ja palvelurakennushankkeen kehittämistä ja suunnittelua varten.

Varattava alue on tällä hetkellä Länsiväylän liikennealuetta, jossa on yleinen pysäköintialue, ranta-aluetta, kevyen liikenteen väylä ja Karhusaareen johtava ajoväylä.

Suunnittelussa huomioidaan uudisrakentamisen vaikutukset liikennemelun määrään Karhusaaren puolella Länsiväylää.

Jousenkaaren koulun tontin kehittämismahdollisuuksia selvitetään

Jaosto päätti varata SRV Yhtiöt Oyj:lle Tapiolasta, Jousenkaaren koulun tontin itäisestä osasta alueen kehittämismahdollisuuksien selvittämistä varten. Tontilla sijaitsee käytöstä poistettu, huonokuntoinen koulurakennus. Tontin länsireunassa on 1990-luvulla rakennettu päiväkoti, ja parhaillaan alueelle ollaan rakentamassa uutta Jousenkaaren koulua, jonka toiminta käynnistyy kesän 2022 jälkeen.

SRV:n esittämän hankkeen tarkoituksena on kehittää kiinteistölle aluetta ympäröivään kaupunkirakenteeseen ja kaupunkikuvaan soveltuva suunnitelma, joka mahdollistaa alueelle toteutettavan asuntotuotannon.

Varauksensaajan tulee yhteistyössä kaupungin kanssa selvittää varausalueen vaihtoehtoisia kehittämismahdollisuuksia laadittavaa asemakaavanmuutosta varten. Tavoitteena on saada alueelle Tapiolan parhaita perinteitä jatkavia puutarhakaupungin kulttuuriympäristöön, sen vehreyteen ja väljyyteen sopeutuvia ja sitä rikastuttavia perheasuntoja. Selvitystyöhön sisältyy Jousenkaaren vanhan huonokuntoisen koulurakennuksen maankäytöllisten ja siihen liittyvien ympäristövaikutusten selvittäminen.

Niittykummun asuntorakentamisen varaus pöydälle

Jaosto jätti pöydälle alueen varaamisen Niittykummusta Espoon Asunnot Oy:lle asuinkerrostalojen suunnittelua varten.

Jaosto pyytää selvityksen siitä, kuinka paljon tuettua, ei-erityisryhmien vuokra-asumista sekä kuinka paljon omistusasumista Niittykummun metrokeskuksen läheisiin kortteleihin sijoittuu tällä hetkellä ja miltä alueen kehitys näyttää tontinluovutusten ja kaavoituksen osalta lähivuosina.

Muut asiat

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Jaosto kuuli selostukset seuraavista aiheista:

  • Niittykummun tilannekatsaus.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto pyysi, että sen kokoukseen tuodaan selostus korkean rakentamisen periaatteista ja korkean rakentamisen rakennusvalvontavaiheen käytännöistä.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme