Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Tapiolan jalkapallostadionhanketta suunnitellaan allianssina

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää varata kaupungin, SRV Yhtiöt Oyj:n ja soveltuvin osin Esport-yhteisön yhdessä muodostamaa kehittämisprojektia varten Tapiolan urheilupuistosta alueen, johon tulee kehittää hankekokonaisuus, joka käsittää jalkapallostadionin ja siihen liittyviä palvelutiloja, asuntoja ja majoitustiloja. Tavoitteena on kaupungin johtama ns. allianssityyppinen kehittämisprojekti, jossa mahdollistetaan eri urheilulajien ja seurojen toiminta alueella sekä mahdollistetaan useiden operaattorien toiminta alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan hankekokonaisuuden luonnossuunnitelmat, taloudelliset ja toiminnalliset sekä hallinnolliset pääperiaatteet ja toteutusaikataulu. Suunnittelu- ja kehittämiskustannuksista vastaa allianssihanke; kustannuksista sovitaan tarkemmin allianssityyppisessä yhteistyösopimuksessa ja ne otetaan huomioon aikanaan mahdollisessa toteutussopimuksessa. Hankekokonaisuuden kehittäminen tehdään osana Tapiolan urheilupuiston kehitettävää kokonaisuutta ja kaupunki osallistuu hankkeen toteutukseen kaikissa vaiheissa. Allianssityyppinen yhteistyösopimus, joka sisältää hankekokonaisuuden luonnossuunnitelmat, taloudelliset, toiminnalliset ja hallinnolliset pääperiaatteet sekä toteutusaikataulun, tuodaan kesään mennessä kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston käsittelyyn.

Kaupungin tavoitteena on kehittää Tapiolan urheilupuistosta monipuolinen ja korkeatasoinen liikkumiskulttuurin keskus metron varrelle. Myös Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionhankkeessa (johon sisältyy palvelutiloja, asuntoja, majoitustiloja) on tavoitteena pitkä elinkaari. Toteutuessaan jalkapallostadion tulee muodostamaan osan Espoon kaupungin asukkailleen tarjoamaa urheilu- ja liikuntainfrastruktuuria ja liikuntapaikkatarjontaa. Stadionin tulee olla käytöltään avoin ja sitä tulee pystyä käyttämään erilaisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin sekä urheilun ja liikunnan harrastamiseen eri urheiluseurojen ja yhteisöjen toimesta.

Kiinteistökehityshankkeena jalkapallostadionhanke vertautuu metron varrella käynnissä oleviin moniin kaupunkikehityshankkeisiin.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi Yrjö ja Veera Somersalmelle sekä Petra Hackmanille perustettavan yhtiön lukuun tontin Vermon alueelta ratsastustallin suunnittelua varten. Kaupunki järjesti suunnitteluvarauksen hakumenettelyn hevosurheilukeskuksen korttelialueeksi kaavoitetusta tontista. Hakuaikana jätettiin neljä hakemusta. Varauksensaajien hankesuunnitelma vastaa kokoluokaltaan sitä, minkä voimassa oleva asemakaava mahdollistaa rakennettavan. Hanke sisältää monipuolista ratsastuskoulutoimintaa sekä yksityistallitoimintaa. Suunniteltu konsepti soveltuu tiiviin kaupunkirakenteen välittömään läheisyyteen.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto sai selostuksen Keilaniemi-visiosta. Visio on tulossa päätettäväksi jaostoon seuraavaan kokoukseen.

Omakotitonttien myyntiä ja vuokrausta koskevat asiat (3 ja 4) palautettiin valmisteluun.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme