Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätöksiä 28.8.2017

Jaa

Jaosto päätti mm. vuokrata tontit Kauklahdesta senioriasumiseen, Suurpellosta liikerakennukselle sekä Lintuvaarasta kehitysvammaisten asuntohankkeelle.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Kilo Invest Oy:lle kerrostalotontin vapaarahoitteista senioriasuntohanketta varten. Uudiskohteen markkinointi suunnataan yli 55-vuotiaille. Tontti sijaitsee Kauklahdessa osoitteessa Hansakallio 3. Viereisellä tontilla sijaitsee Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskus, jossa on 62 valtion tukemaa vuokra-asuntoa sekä kauklahtelaisten senioreiden käyttöön tarkoitettu palvelukeskus. Elä ja asu -keskuksen läheisyyteen kannattaa lisätä itsenäiseen asumiseen soveltuvia senioriasuntoja, joiden asukkaat voisivat hyödyntää seniorikeskuksen palveluita.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata NCC Property Development Oy:lle tontin Suurpellosta liikerakennushankkeen toisen vaiheen toteuttamista varten. Tämä on osa Suurpellon pitkään odotetun liikekeskuskokonaisuuden rakentumista. Hanke sisältää noin 2 500 k-m2 suuruisen päivittäistavarakaupan sekä muita pienempiä liiketiloja.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle tontin ja siihen rajoittuvan pysäköintialueen valtion tukemaa 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavaa kehitysvammaisille nuorille tarkoitettua asuntohanketta varten. Tontti sijaitsee Lintuvaarassa osoitteessa Korpraalintie 2. Alueella teetetyn liito-oravaselvityksen ja Ely-keskuksen kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella on todettu, että tontin länsiosa on jätettävä rakentamatta liito-oravien takia, mutta tontin itäosa on kuitenkin mahdollista rakentaa. Koska liito-orava-alue vie tontista suuren osan, hankkeen toteuttaminen tontin itäosaan edellyttää tonttiin rajautuvan pysäköintialueen osittaista käyttöönottoa hankkeen tarpeisiin. Tontille tulee velvoite toteuttaa ja ylläpitää paikkoja yleistä pysäköintiä varten.

Asiaan 17 (suunnitteluvarauksen jatkaminen väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan tontilla) tehtiin lisäys: ”Jaoston hyväksyttäväksi valmistellaan Espoonlahden keskuksen toiminnallisista kehittämistavoitteista lähtevä asemakaavoitusta ja muita toimenpiteitä ohjaava raami, joka on alueen toiminnallinen ja maankäytöllinen visio sekä alueella Espoo-tarinaa toteuttava toimenpideohjelma.”

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme