Hyvinvointiala HALI ry

Elinkeinoelämän järjestöt: Suojamateriaalien nollaverokantaa tarvitaan edelleen

Jaa
Koronatartunnoissa tehdään jatkuvasti uusia ennätyksiä ja virukselta suojautuminen on edelleen kriittistä erityisesti sote-palveluissa. Uusi vuosi toi kuitenkin mukanaan ongelmia, kun sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettyjen suojamateriaalien väliaikainen nollaverokanta päättyi, huomauttavat elinkeinoelämän järjestöt.

"Hallituksen on valmisteltava suojamateriaalien nollaverokannalle välittömästi jatko sote-palvelujen turvaamiseksi. Jatko olisi tärkeä sote-palvelujen kannalta, sillä kunnat eivät ole korvanneet suojautumisen kustannuksia riittävästi yrityksille ja järjestöille", toteaa Suomen Yrittäjien veroasiantuntija Jukka-Pekka Hellman.

Komissio on osaltaan mahdollistanut verovapauden jatkamisen kesäkuun loppuun. Nyt tarvitaan toimia hallitukselta. Nollaverokannan jatkon lisäksi sen soveltamisalaa on samalla laajennettava esimerkiksi työterveyshuoltoon.

"Hallitus on laatinut perusteettoman rajauksen, jossa esimerkiksi työterveyshuolto ja yksityiset terveyspalvelut eivät voi ostaa suojamateriaaleja ilman arvonlisäveroa, vaikka sielläkin taistellaan pandemiaa vastaan. Meillä yksityiset palveluntarjoajat ovat muutoinkin valtion valvonnassa ja tätä rajanvetoa voitaisiin hyvin hyödyntää", toteaa Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n veroasiantuntija Tiina Ruohola.

"Komission päätös sallisi nollaverokannalla ostavien tahojen laajentamisen. Esimerkiksi Irlannissa yksityiset yleislääkärien vastaanotot voivat ostaa suojamateriaaleja ilman arvonlisäveroa. Hallituksen on korkea aika tehdä korjausliike ja mahdollistaa koko sote-alalle suojavälineiden osto ilman kustannuksia nostavaa arvonlisäveroa", toteaa Hyvinvointiala HALIn talous- ja veroasiantuntija Joel Kuuva.

Lisätiedot:

talous- ja veroasiantuntija Joel Kuuva, Hyvinvointiala HALI, 050 414 6444, joel.kuuva@hyvinvointiala.fi

veroasiantuntija Tiina Ruohola, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, 040 519 8868, tiina.ruohola@ek.fi

veroasiantuntija Jukka-Pekka Hellman, Suomen Yrittäjät, 040 845 0614, jukka-pekka@hellman@yrittajat.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinvointiala HALI ry
Hyvinvointiala HALI ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.hyvinvointiala.fi

Hyvinvointiala HALI ry edistää yksityisten sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen palveluja tuottavien yritysten ja järjestöjen toimintaedellytyksiä ja neuvottelee alan yleissitovat työehtosopimukset. HALI valvoo jäsentensä yhteisiä etuja ja neuvoo työoikeudellisissa ja elinkeinopolitiikan kysymyksissä. Sen 1560 jäsentä työllistävät 100 000 sosiaali- ja terveysalan sekä varhaiskasvatuksen ammattilaista. HALI on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen. HALIn jäsenet tuottavat mm. vanhuspalveluita, lasten ja nuorten palveluita, lääkäripalveluita, kuntoutusta, suun terveydenhuoltoa, päihde- ja mielenterveyspalveluita sekä toimivat alan järjestötyössä. www.hyvinvointiala.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinvointiala HALI ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme