Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

ELINKEINOELÄMÄN VALTUUSKUNTA EVAN JOHTAJA VAIHTUU

Jaa

Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan johtaja vaihtuu. Nykyinen johtaja Matti Apunen, 58, on ilmoittanut irtautuvansa Evasta helmikuun lopussa.

”Olen ollut alusta saakka sitä mieltä, että Evan kaltainen think tank on organisaatio, jonka on säännöllisesti syytä luoda itsensä uudelleen. Tämä koskee tietenkin myös johtoa. Olen tämän monissa keskusteluissa ilmaissut.

Olen tehnyt tätä työtä kahdeksan vuotta ja sinä aikana olemme uudistaneet Evan toimintatapoja ja profiilia. Olemme halunneet antaa selkeän äänen ja muodon talousliberalismille ja vapaasti hengittävälle markkinataloudelle, joka ajaa esteetöntä kilpailua ja jahtaa ajokoirana markkinahäiriöitä”, Apunen sanoo.

”Tämä on kiinnostava ja etuoikeutettu työ. Arvokkain työsuhde-etuni on ollut mahdollisuus päivittäin keskustella, väitellä ja tehdä yhteistyötä Evan ja sen sisaryhteisön Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tutkijoiden, tekijöiden ja taustavaikuttajien kanssa.”

”Matti Apunen on tehnyt arvokasta työtä markkinatalouden uskottavana puolustajana. Hallituksen puolesta suuri kiitos Matille kahdeksasta vuodesta”, sanoo Etla-Evan hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund.

”Matti Apunen on nostanut Evan keskeiseksi yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi. Hän on myös sparrannut Etlaa esittämään analyysinsa ymmärrettävällä tavalla. Olen nauttinut yhteistyöstä Matin kanssa yhteiset seitsemän vuotta”, toteaa Etla-Evan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä.

Vuonna 1974 perustettu Eva on puolueista riippumaton ajatuspaja. Sen tehtävänä on edistää Suomen pitkän aikavälin menestystä ja osallistua yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun selvityksillä ja politiikkasuosituksilla. Eva tuottaa raportteja, analyyseja, pamfletteja sekä muun muassa SPAM Apunen/Maliranta -podcastia.

Matti Apunen on toiminut aiemmin Aamulehden vastaavana päätoimittajana (2000–2010). Hän on mediassa usein nähty kommentaattori. Apusen ja Juha Vikmanin kirjoittama kirja ”Hyvä omistaja” ilmestyi viime keväänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund: carl.haglund@eva.fi
johtaja Matti Apunen: matti.apunen@eva.fi tai 040 768 8778

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä. EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme