Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto jatkaa Jätkäsaaren puukorttelitontin varausta

Jaa

Jätkäsaaren puukorttelin asunto- ja toimistohankkeet ovat jo valmistuneet, mutta koronapandemia on viivästyttänyt kokonaisuuteen kuuluvaa hotellihanketta. Elinkeinojaosto päätti muuttaa tonttivarausta siten, että tontille voidaan suunnitella hotellin sijaan vaihtoehtoisesti myös toimistorakennus. Lisäksi jaosto hyväksyi innovaatiorahaston käytön uudet periaatteet ja myönsi innovaatiorahastosta rahoitusta neljälle hankkeelle.

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 8.11. jatkaa Länsisatama korttelin 20007 tontin 21 varausta Stora Enso Oy:lle ja SRV Yhtiöt Oy:lle. Tontin osoite on Välimerikatu 1 ja rakennusoikeus käsittää 6 200 kerrosneliömetriä. Kortteli edustaa suomalaista puurakentamista, ja hanke tukee Jätkäsaaren kokonaiskehitystä.

Korttelin asunto- ja toimistohankkeet ovat jo valmistuneet, ja siellä on Supercell Oy:n toimistotalo. Koronapandemia on kuitenkin aiheuttanut viivästyksiä hotellihankkeen käynnistymiselle. Tontin rakentamisen edistämiseksi hotellimarkkinoiden elpymisen viivästyessä varauksen saajat ovat esittäneet tonttia toteutettavaksi vaihtoehtoisesti toimistokohteena.

Elinkeinojaosto päätti muuttaa varausta siten, että varauksensaajat saavat suunnitella tontille hotellin sijaan vaihtoehtoisesti myös toimistorakennuksen. Esitetyin muutoksin tontin rakentaminen voisi alkaa viimeistään vuoden 2023 alussa. Varaus on voimassa 30.6.2023 saakka.

Elinkeinojaosto käsitteli myös kaupungin innovaatiorahaston asioita ja hyväksyi rahaston käytön uudet periaatteet. Oleellisimmat muutokset liittyvät Helsingin elinkeinoperustan luomisen korostamiseen ja rahaston vaikuttavuuden lisäämisen. Uudet periaatteet tulevat voimaan 1.1.2022. Lisäksi kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kehottaa kaupunginkanslian elinkeino-osastoa kehittämään indikaattoreita sekä muita toimintatapoja rahaston vaikuttavuuden aiempaa systemaattisemmalle seuraamiselle.

Lisäksi elinkeinojaosto päätti myöntää innovaatiorahastosta rahoitusta yhteensä neljälle hankkeelle, jotka ovat: Mobility Data Lab, Health Proof Helsinki – Health business RDI ecosystem environment, Helsinki – Female Tech Founder Frontrunner ja Women´s Academy. Rahoitus toteutetaan siten että innovaatiorahastosta myönnetään yhteensä enintään 10 962 euroa käytettäväksi vuonna 2021 ja 907 862 euroa käytettäväksi vuonna 2022. Lisäksi sidotaan yhteensä 1 455 592 euroa käytettäväksi vuosina 2023–2024. Päätöstiedotteen liitteissä on hankkeiden kuvaus ja erittely rahoituksen toteuttamisesta.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 29. marraskuuta 2021.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä23.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme