Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto varasi tontteja yleisösaunoille ja toimistorakennukselle

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 13. kesäkuuta varata kaksi tonttia kahdelle yleisösaunalle, toisen Hietaniemestä ja toisen Seurasaaresta. Lisäksi jaosto päätti jatkaa toimistokohteen tonttivarausta Pasilassa sekä myönsi rahoitusta kaupungin innovaatiorahastosta kahdelle hankkeelle.

Svenskspråkig version på denna länk.

Kaupungin tavoitteena on lisätä merellisiä palveluita sekä edistää merellistä yrittäjyyttä Helsingissä. Siksi kaupunki haki viime vuonna vuokralaista ja toteuttajaa merellisille saunapaikoille Hietaniemessä, Seurasaaressa ja Tarvossa. Hietaniemen saunapaikkaan saatiin 12 hakemusta, Seurasaaren saunapaikkaan kuusi ja Tarvoon kaksi hakemusta. Hakemuksia arvioineen arviointiryhmän esityksen mukaisesti elinkeinojaosto päätti varata Hietaniemen tontin Vesiurheilukeskus Laguuni Oy:lle 150 kerrosneliömetrin rakennusoikeudella ja Seurasaaren tontin KF Restaurants Oy:lle 130 kerrosneliömetrin rakennusoikeudella. Molemmat varaukset ovat voimassa 31. joulukuuta 2023 saakka. Tarvon saunapaikkaan kohdistuneet hakemukset eivät antaneet aihetta jatkotoimenpiteisiin, ja kaupunkiympäristön toimiala siirtää Tarvon saunapaikan avoimeen hakuun.

Elinkeinojaosto päätti myös jatkaa Hartela Etelä-Suomi Oy:lle toimistohankkeen suunnittelua koskevaa tonttivarausta Pasilassa. Varaus on voimassa 31. joulukuuta 2023 saakka.

Lisäksi jaosto käsitteli kaupungin innovaatiorahaston asioita. Slush Oy:n Match made in Helsinki -hankkeelle jaosto myönsi 247 245 euroa ja Helsingin kaupungin kaupunginkanslian elinkeino-osaston Finnish AI Region FAIR -hankkeelle 447 692 euroa.

Jaosto keskusteli myös luonnoksesta Helsingin kaupungin tulevasta lausunnosta hallituksen esityksestä julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi. Jaosto merkitsi luonnoksen tiedoksi.

Kaikki kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 22. elokuuta 2022.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi ensi vuoden talousarvioehdotuksen raamin27.6.2022 17:29:58 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 27. kesäkuuta talousarvio- ja taloussuunnitelmaehdotuksen 2023–2025 laatimisohjeet ja niihin sisältyvät kaupunkitasoisen käyttötalouden kokonaisraamin toimintamenoille. Kaupunginhallitus hyväksyi myös investointiraamin talousarviokohdittain sekä alustavan investointiohjelman vuosille 2023–2032. Lisäksi kaupunginhallitus lähetti laatimisohjeet lauta- ja johtokunnille noudatettaviksi talousarvioehdotusten valmistelussa.

KORJATTU TIEDOTE: Helsingin kaupunki mukana juhlistamassa Helsinki Pridea27.6.2022 12:15:00 EEST | Tiedote

HUOM: Tiedotetta korjattu 29.6.2022 kaupungintalolla järjestettävien keskustelutilaisuuksuuksien osalta. Oikeat päivämäärät ovat torstai 30.6. sekä perjantai 1.7. Kahden vuoden koronatauon jälkeen Helsinki Pride näkyy jälleen vahvasti katukuvassa ja Helsingin kaupunki liputtaa yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta Pride-viikolla 27.6.–3.7.

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: TE-palveluiden siirto kuntiin hyvä tavoite – toteutuksessa valuvikoja22.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden uudelleen järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi on ollut lausuntokierroksella kunnissa. Uudistuksessa TE-palveluiden järjestäminen siirtyy valtiolta paikallistasolle. Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat pitävät uudistuksen tavoitteita hyvinä, mutta toteutuksen valuviat on mahdollista vielä korjata ennen kuin hallituksen esitys etenee eduskunnan käsittelyyn.

Erot helsinkiläisten turvattomuuskokemuksissa eri asuinalueilla säilyneet samansuuruisina21.6.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin turvallisuustutkimuksen tuloksista käy ilmi, että asuinalueiden välillä on eroja siinä, kuinka turvallisina niiden asukkaat kokevat alueensa. Vaikka asuinalueiden väliset erot turvattomuuskokemuksissa ovat merkittäviä, erot ovat kuitenkin edellisiin tutkimuskertoihin verrattuna säilyneet samansuuruisina. Kaupunkilaisia huolestuttaa eniten viheralueiden väheneminen, paikkojen töhriminen ja rikkominen sekä syrjäytyminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme