Vihdin kunta

Elixir ja Vihti yhteistyöhön: yli sata valmennusvideota kuntalaisten vapaaseen käyttöön

Jaa

Vihdin kunta on tuottanut yhteistyössä Elixirin kanssa sarjan videomuotoista neuvontaa. Videoita julkaistaan vuonna 2020 yhteensä yli 100 liittyen eri teemoihin ja niissä esiintyvät alojensa huiput. Videoissa esiintyvät alojensa huiput, kuten hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kilpauimari Matti Mattsson, valmentaja Jukka Jalonen ja juoksija Lasse Viren. Vihdissä vinkkejä antavat Veikka Gustafsson, Satu Aarnio (ent. Tuomisto) ja Lassi Hurskainen yhdessä paikallisten toimijoiden ja harrastajien kanssa.

Satu Aarnio ja Veikka Gustafsson Vihdin Nuuksiossa. Kuva: Elixir.
Satu Aarnio ja Veikka Gustafsson Vihdin Nuuksiossa. Kuva: Elixir.

–Vihdin kunnasta löytyy yli 200 liikuntapaikkaa ja lähes 30 000 innokasta liikkujaa. On upeaa, että pystymme jatkossa tarjoamaan loistavien harjoituspaikkojen lisäksi mestaritason etävalmennusta kuntalaisille. Tämä on juuri sitä aktiivisten ihmisten Vihti-henkeä, johon meidän strategiassa tähdätään, iloitsee Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

 Elixir valitsi Vihdin ensimmäisten kuntien joukkoon, joiden kanssa kokeillaan tällaista hanketta. Yhteistyön kautta luodaan digitaalisia valmennusvideoita, jotka ovat kaikkien kuntalaisten hyödynnettävissä. Ideana on saada kunnassa olevat liikuntapaikat tehokkaampaan käyttöön ja tarjota kuntalaisille ilmaiseksi mestaritason etätukivalmennusta.

 Vihdissä kuntalaiset saavat käyttöönsä myös muualla Suomessa kuvatut etävalmennusvideot. Videoissa esiintyvät alojensa huiput, kuten hiihtäjä Sami Jauhojärvi, kilpauimari Matti Mattsson, valmentaja Jukka Jalonen ja juoksija Lasse Viren.

Vihdissä retkeilyvinkkejä antavat Veikka Gustafsson, Satu Aarnio (ent. Tuomisto) ja Lassi Hurskainen. Mukana materiaaleissa on myös mm. Nummelan palloseuran pelaajia, lentäjä ja matkailuyrittäjä. Vihdin kunnan omaa aineistoa varten kuvauksia on tehty mm. Vihdin Nuuksion metsämaisemissa ja Nummelan lentokentän ympäristössä.

Lajeina yli sadassa neuvontavideossa ovat muun muassa retkivinkit, kuntotestit, uintitekniikka, hiihto ja joukkueena toimiminen.  Valmennusvideoita voi nähdä screeneillä, somessa, QR-koodin avulla liikuntakohteissa ja myös koululaisten vanhemmille lähetetään linkit videoihin. Videoita julkaistaan erissä kevään ja kesän 2020 aikana.

Työn alla on myös noin puolen tunnin TV-erikoisjakso Vihdistä, joka nähdään TV:ssä myöhemmin vuonna 2020.

Vuonna 2018 Vihdin kunta oli Kuntaliiton järjestämässä Suomen Liikunnallisin Kunta –kilpailussa finalistien joukossa. Noin 200 vihtiläistä liikuntapaikkaa on voitu toteuttaa ja ylläpitää yhdistäen kunnan omaa työtä ja kunnassamme toimivan, laajan järjestö- ja yritysverkoston avulla. Vihtiin on myös avattu uusia liikuntapaikkoja lähikuukausina, mm. palloiluhalli täysimittaisella jalkapallokentällä ja valaistut kuntoportaat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunnanjohtaja Erkki Eerola, Vihdin kunta: erkki.eerola@vihti.fi, +358 444 675 231

Kuvat

Satu Aarnio ja Veikka Gustafsson Vihdin Nuuksiossa. Kuva: Elixir.
Satu Aarnio ja Veikka Gustafsson Vihdin Nuuksiossa. Kuva: Elixir.
Lataa
Satu Aarnion päivä Nuuksiossa. Kuva: Elixir.
Satu Aarnion päivä Nuuksiossa. Kuva: Elixir.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme