ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään
Vuonna 2019 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Kevätmessuilla. Helsingin Kirjamessujen ja Viini ja Ruoka -tapahtuman yhteydessä syksyllä 2019 kilpaillaan puolestaan Suomen Bocuse d’Or - karsintakilpailu, jossa valitaan Suomen seuraava edustaja maailman arvostetuimpaan kansainväliseen Bocuse d’Or -kokkikilpailuun. Vuonna 2020 kilpailut käydään Suomen johtavassa ravintola- ja ruoka-alan ammattitapahtumassa Gastro Helsingissä.
ELO-säätiön ja Messukeskuksen yhteistyön tavoitteena on yhteistyökumppaniensa kanssa nostaa kilpailujen avulla esiin suomalaista juoma- ja ruokakulttuuria sekä tukea ravintola-alan ammattilaisten osaamista ja arvostusta.
- Messukeskus toimii yhteistyösopimuksen lisäksi kilpailujen yhtenä pääsponsorina mahdollistaen esimerkiksi kilpailukeittiöiden ja koko kilpailukeittiöalueen rakentamisen, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.
- Olemme iloisia, että yhteistyömme Messukeskuksen kanssa jatkuu ja monipuolistuu. Haluamme nostaa Suomen sen ansaitsemalle paikalle kansainvälisesti kiinnostavana ruoka- ja juomakulttuurin ja ravintola-alan edelläkävijänä, sanoo ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors.
- Kokki- ja tarjoilijakilpailujen järjestäminen suurelle yleisölle tarkoitettujen tapahtumien yhteydessä antaa meille hienon mahdollisuuden näyttää, millaista huippuosaaminen ravintoloissa parhaimmillaan on Suomessa. Aiemmasta poiketen ensi vuonna myös muut kuin ravintola-alan ammattilaiset pääsevät seuraamaan koko kilpailujen kulkua tulosten julkistamiseen saakka, kertovat Bettina Lindfors ja Anni Vepsäläinen.
Vuonna 2018 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut pidettiin Gastro Helsinki -messuilla. Vuoden Kokki 2018 on Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 on Noora Sipilä. Suomea Bocuse d'Or -kilpailussa edustaa Ismo Sipeläinen kaudella 2018-2019 assistenttinaan Johan Kurkela. Bocuse d’Or Europe 2018 -karsintakilpailussa Suomi sijoittui 4. sijalle. Bocuse d’Or on maailman vaativin ja arvostetuin kokkien maailmanmestaruuskilpailu.
Gastro Helsinki on Suomen johtava ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma, joka järjestetään seuraavan kerran maaliskuussa 2020. Gastro Helsingissä käy noin 16 000 alan ammattilaista. www.gastrohelsinki.fi
Kevätmessut on Suomen johtava puutarhaan, kotiin, mökkeilyyn ja ruokaan keskittyvän viiden tapahtuman kokonaisuus Messukeskuksessa maalis-huhtikuussa. Edellisen kerran Kevätmessuilla vieraili noin 50 000 kuluttajaa.www.kevatmessut.fi
Helsingin Kirjamessut ja Viini ja Ruoka -tapahtuma on Suomen suurin messutapahtuma yli 80 000 kävijällään. Kirjamessujen yhteydessä Messukeskus järjestää yhteistyössä Viinilehden kanssa Suomen suurimman kuluttajille suunnatun ruoka- ja viinitapahtuman Viini ja Ruoka. www.helsinginkirjamessut.fi/ www.viiniruoka.fi
Suomen Messusäätiö tukee Vuoden Kokki -kilpailua lahjoittamalla voittajalle 10 000 euron arvoisen rahapalkinnon ammattitaidon ylläpitämiseen. #messusäätiö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö kokoaa suomalaisen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuurin parhaat tekijät, palvelut ja tuotteet yhteen lisäten ruoka- ja juomakulttuurin arvostusta Suomessa ja kansainvälisesti. ELO-säätiö vastaa kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen järjestämisestä ja hallinnoi Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -tavaramerkkejä. Lisäksi ELO-säätiö vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuun.www.elo-saatio.fi
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
ELO-säätiö, toimitusjohtaja Bettina Lindfors p. 040 9209810, bettina.lindfors@elo-saatio.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus Iman ja Leena safkaa -ruokayhteisölle19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Uusi Ruokalähettiläs 2024 -tunnustus luovutettiin Iman Gharagozlulle ja Leena Ahokkaalle tänään avautuneilla Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tunnustuksen myötä Ruokamessut haluaa nostaa esille ansioituneita ruoan puolestapuhujia ja toimijoita.
Ensimmäistä kertaa jaettavan Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinnon sai Mö Chavre19.4.2024 14:30:00 EEST | Tiedote
Ruokamessujen avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa jaettiin tänään uusi Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto, jonka sai Mö Chavre – kaurapohjainen vaihtoehto vuohenjuustolle. 10 000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
Messukeskus otti vastaan Live-säätiön vastuullisuushaasteen19.4.2024 11:22:13 EEST | Tiedote
Messukeskus vastaanotti tänään Liven Suomen inhimillisimmät työpaikat -haasteen Lapsimessujen ja Ruokamessujen yhteydessä. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu pohtimaan monimuotoisuuden toteutumista yhteisössään sekä edistämään täsmätyökykyisten työllistymistä.
Finland and Bavaria Health Ministers to Kick Off Radical Health Festival Helsinki 202419.4.2024 10:14:46 EEST | Tiedote
The Radical Health Festival Helsinki 2024, a premier event in the health innovation calendar, is set to commence with an opening by two distinguished figures in the health sector. Finland’s Minister of Social Affairs and Health, Sanni Grahn-Laasonen, and Bavaria’s Minister of Health, Judith Gerlach, will jointly inaugurate the event on Tuesday, May 21st, at 5:30 PM.
Uusi tapahtuma Helsingissä alkaa huomenna: Ruokamessut 19.–21.4. Messukeskuksessa18.4.2024 08:16:10 EEST | Tiedote
Uusi ruoan ja juoman suurtapahtuma Ruokamessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna. Tapahtuma yhdistää ruuasta, juomasta ja keittiötuotteista kiinnostuneet kuluttajat sekä alan tärkeimmät yritykset ja muut toimijat. Luvassa on ohjelmaa kahdella ohjelmalavalla, demoesityksiä näytöskeittiössä, kilpailuja sekä useita juomatastingeja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme