Agronomiliitto ry

ELO-säätiön toimitusjohtaja MMM Seija Kurunmäki on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja

Jaa

///Tiedote julkaisuvapaa 28.10.2017 klo 21.30/// ELO-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön toimitusjohtaja Seija Kurunmäki on pitkän linjan viestijä ja visionääri suomalaisella ruoka-alalla. Kurunmäen vahvan näkemyksen ja sinnikkään työn ansiosta ruoka-ala nousi Suomi100 -juhlavuoden keskiöön. Hän oli avainasemassa rakentamassa ruoka-alalle koko Suomen kattavaa yhteistyöverkostoa ja innostamassa alan toimijoita yhteisen juhlavuoden ”Syödään yhdessä” -teeman löytämiseksi.

Seija Kurunmäki
Seija Kurunmäki

Seija Kurunmäki on vaikuttanut vahvasti suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin näkyvyyteen, ruoan arvostukseen sekä alan myönteiseen kehitykseen. Hän ollut keskeinen yhteistyön ja uusien verkostojen rakentaja erityisesti julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

Toimiessaan ELO-säätiöntoimitusjohtajana Kurunmäki on kehittänyt useita alaa hyödyttäneitä konsepteja, esimerkiksi Kouluruoan ja Villiruoan parissa. Näin hän on ollut mukana edistämässä suomalaisen ruoan ja ruokakulttuurin näkyvyyttä myös kansainvälisesti.

Ruoka-alan teemat ovat Kurunmäen, ELO-säätiön ja yhteistyökumppaneiden työn ansiosta nousseet vahvasti esiin mediassa. ”Syödään yhdessä” -teemavuosi on tuonut runsaasti uudenlaisia sisältöjä ja positiivista näkyvyyttä suomalaiselle ruokakulttuurille sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Mediat ovat kiinnittäneet positiivista huomiota mm. vuosina 2016-2017 järjestettyyn Kansallisruoka -äänestykseen.

Seija Kurunmäki on edistänyt työssään samoja suomalaiseen ruokaan, ruoka-alan osaamiseen ja kotimaisen ruokaketjun kilpailukyvyn edistämiseen liittyviä teemoja, joita myös Agronomiliitto haluaa nostaa esiin ”Suomi kasvaa ruoasta” -teemansa mukaisesti sekä nyt 120-vuotisjuhlavuotenaan että myös jatkossa. Agronomiliiton juhlavuoden toimenpiteet ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kurunmäki on tehnyt pitkän uran kaupan ja elintarviketeollisuuden palveluksessa, ensin kouluttajana K-Instituutissa ja sen jälkeen markkinointi- ja johtotehtävissä Vaasan Leipomot Oy:ssä. 2000-luvun alussa Kurunmäki siirtyi viestintäalalle konsultiksi ja vuonna 2005 hän perusti Kuule Oy:n, joka keskittyi ravitsemus-, terveys – ja hyvinvointialan viestintään sekä ruoka-alan tulevaisuuden visiointiin. Kuule Oy jäi ”kuulolle” vuonna 2013, kun Kurunmäki siirtyi ELO-säätiön toimitusjohtajaksi.

Koulutukseltaan Seija Kurunmäki on maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja hän on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 1980. Hän on suorittanut myös HHJ-tutkinnon.

Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja on valittu vuodesta 1988 lähtien. Seija Kurunmäelle luovutetaan tunnustuksen lisäksi Agronomiliiton lahjoittama 1700 euron stipendi.


Liitteenä painokelpoinen kuva.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Agronomiliiton hallituksen puheenjohtaja Mikael Jern, puh. 040 527 6145
Agronomiliiton viestintäpäällikkö Mary Petri, puh. 040 901 1643

Kuvat

Seija Kurunmäki
Seija Kurunmäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Agronomiliitto ry
Agronomiliitto ry
P. Makasiinikatu 6 A 8
00130 HELSINKI

09 251 160http://www.agronomiliitto.fi

Agronomiliitto ry
Agronomiliitto yhdistää koko ruokaketjun: siihen kuuluu noin 6 000 maatalous-, elintarvike-, ravitsemus-, kotitalous-, ympäristö-, bio- ja kuluttajatieteiden asiantuntijaa. Liitto palvelu- ja etujärjestö, joka ajaa jäsentensä ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja. Vuonna 1897 perustettu Agronomiliitto on Akavan jäsenjärjestö. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Agronomiliitto ry

Agronomiliitto jakoi ensimmäiset gradustipendit20.4.2018 19:00Tiedote

Agronomiliitto jakoi historian ensimmäiset gradustipendit liiton vastavalmistuneiden juhlassa perjantaina 20.4. Agronomitalossa. Gradustipendit ovat osa Agronomiliiton ja sen yhteydessä toimivien säätiöiden keväällä 2017 julkistettua SUOMI KASVAA RUOASTA -tutkimusapurahat ja koulutusstipendit kokonaisuutta. Gradustipendi on samalla Agronomiliitto-yhteisön onnittelu ja valmistumislahja ruoka-alan tulevaisuuden tekijöille.

KANNANOTTO: Ruoka-alalle turvattava oikein resursoitu koulutus- ja tutkimusjärjestelmä25.11.2016 14:30Tiedote

Tiedote 25.11.2016. Ruokasektorin menestymisen edellytyksenä on koko ruokaketjun tarpeet kattava, eri koulutusasteille ulottuva koulutus- ja tutkimusjärjestelmä, joka tuottaa yhteiskunnassa tarvittavan osaamisen. Muutoin ruoka-ala ei voi täyttää sille asetettuja tavoitteita. Agronomiliiton valtuusto edellyttää asiasta selkeitä kirjauksia eduskunnan käsittelyyn lähtevään Ruokapoliittiseen selontekoon.

Sisäministeriön kansliapäällikkö, MMM agronomi Päivi Nerg on Agronomiliiton Vuoden vaikuttaja29.10.2016 21:30Tiedote

///Tiedote julkaisuvapaa 29.10.2016 klo 21.30///. Sisäministeriön kansliapäällikkö, MMM agronomi Päivi Nerg tuli tutuksi suomalaisille syksyllä 2015, kun turvapaikanhakijatilanne kärjistyi rajusti ja nopeasti. Sisäministeriön korkeimpana virkamiehenä Päivi Nerg kantoi hienosti vastuunsa äärimmäisen kovassa ja nopeita päätöksiä vaatineessa tilanteessa. Erityistä kiitosta Nerg ansaitsee aktiivisesta ja avoimesta virkamiesviestinnästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme