EHYT

Elokolot kutsuvat Asunnottomien yön jatkoille 18.lokakuuta

Jaa

Asunnottomien yötä vietetään jälleen keskiviikkona 17. lokakuuta ympäri Suomen. Tänä vuonna Elokolo-kohtaamispaikoissa järjestetään tapahtuman jatkot. Ilmainen aamupuuro on tarjolla torstaina 18.lokakuuta Helsingin, Lahden, Pirkkalan, Tampereen ja Turun Elokoloissa.

Jatkoilla on jaossa myös Lahjoita lapaset -keräyksen lapasia ja villasukkia, jos niitä jää jäljelle Asunnottomien yön tapahtumista. Jatkojen aikataulu:

Helsinki: Kallion Elokolo (Toinen linja 31) klo 9 alkaen
Helsinki: Kontulan Elokolo (Kontulankaari 11, A-talon kerhohuone) klo 9 alkaen
Lahden Elokolo (Vuorikatu 14) klo 9 alkaen
Pirkkalan Elokolo (Suupankuja 8-10, C-rappu) klo 9 alkaen
Tampereen Elokolo (Salhojankatu 42, Kumppanuustalo Artteli) klo 9 alkaen 
Turun Elokolo (Yliopistonkatu 10) klo 6-9:30

”Jatkot haluttiin järjestää, koska arki jatkuu Asunnottomien yön jälkeen. Elokolot ovat siinä  mukana vuoden ympäri”, sanoo suunnittelija Timo Glad EHYT ry:stä.

Elokolot ovat päihteettömiä kohtaamispaikkoja, joissa on mahdollisuus jutustella muiden kävijöiden ja henkilökunnan kanssa tai vain istuskella rauhassa, päivän lehtiä lukien. Niitä pyörittävät EHYT ry:n työntekijät, sen jäsenjärjestöt ja vapaaehtoiset.

Asunnottomien yötä vietetään yli 40 paikkakunnalla
Median edustajat ovat myös tervetulleita Asunnottomien yön tapahtumiin, joita järjestetään esimerkiksi toreilla, puistoissa ja Elokoloissa keskiviikkona 17.lokakuuta. Päivittyvä lista tapahtumista löytyy osoitteesta: https://asunnottomienyo.fi/tapahtumat/

Asunnottomien yö järjestetään YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Tapahtumissa muistutetaan päättäjiä ja muita ihmisiä asunnottomuuden syrjäyttävästä vaikutuksesta ja tarjotaan asunnottomille muun muassa matalan kynnyksen palveluita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median ilmoittautumiset aamupuurolle: kampanjakoordinaattori Marjo Rinne, marjo.rinne@ehyt.fi, p. 050 301 5210

Lisätietoja köyhyydestä ja asunnottomuudesta: osastopäällikkö Jiri Sironen, jiri.sironen@ehyt.fi, p. 040 450 9077

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Selvitys: Kasvattajat tarvitsevat enemmän tietoa nuuskasta ja nuuskakulttuurista 15.1.2019 10:00:00Tiedote

Nuorten nuuskan käyttö on 2010-luvulla tasaisesti lisääntynyt. Kasvattajien pitäisi olla nykyistä tietoisempia nuuskasta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, jotta he voisivat puuttua asiaan, todetaan tuoreessa Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n teettämässä Nuoret ja nuuska -selvityksessä. Se julkistetaan tiistaina 15.1. Helsingissä. Tilaisuudessa esitellään myös Syöpäjärjestöjen selvitystä Nuuska urheilun toimintaympäristössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme