Kustantamo S&S

Elokuvaoptio Helmenkalastaja-romaaniin myyty

Jaa

Elokuvatuotantoyhtiö Helsinki-filmi on ostanut elokuvaoption Karin Erlandssonin lastenkirjaan Helmenkalastaja (Pärlfiskaren, 2017).

Kirjailijakuva: Juha Törmälä / Kansi: Sami Saramäki
Kirjailijakuva: Juha Törmälä / Kansi: Sami Saramäki

Helmenkalastaja on kertomus Mirandasta, joka päättää löytää valtakunnan tavoitelluimman helmen, tarunhohtoisen Silmäterän. Mukaan seikkailuun lähtee pieni Sirkka, jonka erityinen taito tuo mukanaan suurempia vaaroja kuin kumpikaan tytöistä osaa aavistaa.

– Sen näkeminen, että luomani maailma siirtyy elokuvakankaalle on niin suuri unelma, että tuskin uskallan edes ajatella sitä, sanoo Karin Erlandsson.

– Olemme Helsinki-filmissä hyvin innoissamme projektista. Erlandssonin romaanin fantasiamaailman siirtäminen valkokankaalle ei tule olemaan helppo, mutta sitäkin kiinnostavampi hanke. Lähdemme sovittamaan romaania käsikirjoitukseksi suurella innolla, sanoo elokuvan tuottaja Tia Ståhlberg.

Helmenkalastaja aloittaa neliosaisen Taru Silmäterästä -sarjan. Helmenkalastaja voitti Schildts & Söderströms -kustantamon lastenkirjakilpailun sekä Runeberg Junior -palkinnon, ja se on ollut ehdolla myös Pohjoismaiden kirjallisuuspalkinnon ja Arvid Lydecken -palkinnon saajaksi. Sarjan viimeinen osa, Kukistaja, ilmestyy suomeksi helmikuussa 2020. Sen ja sarjan muut kirjat on suomentanut Tuula Kojo.

Kirjasarja alkaa ilmestyä ensi vuonna Ruotsissa Schildts & Söderströmsin ja Bonnier Carlsenin yhdessä kustantamana. Sen ulkomaanoikeudet on myyty toistaiseksi myös Viroon ja Bulgariaan.

Karin Erlandsson (s. 1978) on Ahvenanmaalla asuva toimittaja ja kirjailija. Taru Silmäterästä -sarjan lisäksi hän on kirjoittanut kolme aikuistenromaania ja kolme tietokirjaa.

Helsinki-filmi on yksi Suomen suurimmista tuotantoyhtiöistä. Se on tuottanut muun muassa elokuvat Tom of Finland (Dome Karukoski 2017), Koirat eivät käytä housuja (JP Valkeapää 2019) ja Teräsleidit (Pamela Tola 2020).

Schildts & Söderströms on Suomen suurin ruotsinkielinen kustantamo. Siihen kuuluva Kustantamo S&S on Erlandssonin suomenkielinen kustantaja. Schildts & Söderströms on osaomistaja kirjailijoiden ulkomaanoikeuksia edustavassa Helsinki Literary Agencyssa.

Lisätietoja:

Helsinki-filmi, tuottaja Tia Ståhlberg: tia.stahlberg@helsinkifilmi.fi, p. 040 762 4337

Helsinki Literary Agency, kirjallisuusagentti Urpu Strellman: urpu@helsinkiagency.fi, p. 040 737 5535

S&S, tiedottaja Johanna Forss: johanna.forss@sets.fi, p. 050 571 7522

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailijakuva: Juha Törmälä / Kansi: Sami Saramäki
Kirjailijakuva: Juha Törmälä / Kansi: Sami Saramäki
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Tiedote: Kustantamo S&S aikaistaa kirjailijoidensa ja kuvittajiensa tekijänpalkkioiden tilitystä24.3.2020 14:21:02 EETTiedote

Käynnissä olevan koronaepidemian vuoksi ohjelmajärjestäjät ovat joutuneet peruuttamaan kirjallisuustapahtumia ja kirjailijoiden kouluvierailuja. Tämä vaikuttaa suoraan kirjailijoiden ja kuvittajien tuloihin. Helpottaakseen yhteistyökumppaneidensa tilannetta S&S maksaa vuoden 2019 tekijänpalkkiot viimeistään toukokuun alussa, kun tavallisesti korvaukset tilitetään kesäkuun lopussa. Lisätiedot: Toimitusjohtaja Mari Koli, puh. 045 657 9808

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme