Työeläkeyhtiö Elo

Elon hallitukseen uusia jäseniä 1.1.2020

Jaa

Elon hallintoneuvosto päätti kokouksessaan 26.11. hallituksen jäsenvalinnoista kaudeksi 2020–2022. Kokouksessa valittiin myös hallintoneuvostolle uusi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Elon hallituksen kokoonpano muuttuu 1.1.2020 alkaen. Hallituksen jäsenmäärä pysyy samana, mutta palkansaajia edustavien hallituksen jäsenten määrä kasvaa työmarkkinajärjestöjen vuonna 2016 sopiman kilpailukykysopimuksen mukaisesti.    

Uusina jäseninä aloittavat Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder sekä LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja LähiTapiola Henkiyhtiön 1.1.2020 hallituksen puheenjohtajana aloittava Juha Koponen. Uutena varajäsenenä aloittaa Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö. Marjo Matikainen-Kallström siirtyy hallituksen varajäseneksi.

Hallituksen jättävät Erkki Moisander, Olavi Nieminen ja Jouko Liimatainen.

Hallitus valitsee tammikuussa 2020 keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Elon hallitus 1.1.2020 alkaen

toimitusjohtaja Antti Aho, Aava Terveyspalvelut Oy
puheenjohtaja Sture Fjäder, AKAVA
työmarkkinajohtaja Minna Helle, Teknologiateollisuus
talous- ja hallintojohtaja Jari Karlson, Orion Oyj
hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen, LähiTapiola Vahinkoyhtiö ja LähiTapiola Henkiyhtiö 1.1.2020 alkaen
konsernijohtaja Antti Kuljukka, Fennia-konserni
työmarkkinajohtaja Janne Makkula, Suomen Yrittäjät
puheenjohtaja Jorma Malinen, Ammattiliitto Pro
henkilöstöjohtaja Susa Nikula, SOK
työura- ja eläkeasioiden päällikkö Sinikka Näätsaari, SAK
Executive Advisor Ann Selin, Palvelualojen Ammattiliitto PAM
President ja CEO Niklas Sonkin, Accountor Holding Oy

varajäsenet
toimitusjohtaja Aki Käyhkö, Scandic Hotels Oy
puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström, Tekniikan Akateemiset TEK ry
liiketoiminta-alueen johtaja Esa Neuvonen, YIT Oyj
pääekonomisti Penna Urrila, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK

Hallintoneuvoston puheenjohtajaksi Ilkka Brotherus

Hallintoneuvosto valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Sinituote Oy:n hallituksen puheenjohtajan Ilkka Brotheruksen. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kantar TNS Oy:n toimitusjohtaja Satu Yrjänen.

Hallintoneuvoston vaalivaliokuntaan toimikaudeksi 2020-2022 valittiin Ilkka Brotherus, Harri Miettinen, Satu Yrjänen, Pekka Kampman, Mats Nyman ja Jaana Ylitalo. Vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi vuodeksi 2020 valittiin Ilkka Brotherus ja varapuheenjohtajaksi Jaana Ylitalo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lakiasiainjohtaja Harri Christensen
puh. 0405187284

Viestintäpäällikkö Hanna Saira
puh. 020 703 5671

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Työeläkeyhtiö Elo
Työeläkeyhtiö Elo
Revontulentie 7
02100 ESPOO

020 703 50http://www.elo.fi

Olemme Elo, suuri suomalainen työeläkevakuuttaja. Huolehdimme, että asiakkaamme saavat ansaitsemansa eläkkeet. Autamme asiakasyrityksiämme menestymään ja vastaamaan muuttuvan työelämän haasteisiin. Hoidamme asiakkaidemme eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Sijoitusvarat on hyvin hajautettu kansainvälisesti ja eri omaisuusluokkiin. Ne turvaavat eläkkeet ja luovat pohjaa kestäville tuotoille vuosikymmeniksi eteenpäin.

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä noin 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen. Vastaamme noin 520 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehdimme 240 000 eläkkeensaajasta ja noin 24 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.

Elo syntyi 1.1.2014, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö fuusioituivat. www.elo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkeyhtiö Elo

Kysely: Nuorista joka viides jäi koronan takia ilman kesätöitä – huolena etätyön ja taloussuhdanteiden vaikutukset uraan20.8.2020 09:27:00 EESTTiedote

17–30-vuotiaista kesätyönhakijoista noin joka viides jäi ilman työpaikkaa koronaviruksen vuoksi. Yli kolmasosa uskoo työllisyystilanteensa huononevan lähitulevaisuudessa. Kesätöissä etänä aloittaneet nuoret ovat työnantajien järjestelyihin tyytyväisiä. Kuitenkin yli puolet katsoo, että oppimisen ja tulevaisuuden työuran kannalta olisi ollut parempi, jos töitä olisi päässyt tekemään työpaikalle. Näin kertoo työeläkeyhtiö Elon tuore kysely.

Yrittäjien huoli leimasi alkuvuotta – korona hallitsi sijoitusmarkkinoita5.5.2020 10:00:09 EESTTiedote

Vuoden ensimmäinen neljännes oli poikkeusoloihin sopeutumisen kvartaali. Koronapandemiasta tuli alkuvuonna lukuisia vaikutuksia työeläkealaan ja sen sääntelyyn. Useat asiakkaat tarttuivat tarjottuihin maksujoustoihin. Eläkkeiden hakemusmäärät osoittivat nousun merkkejä. Asiakasyhteydenotot ja asiakastyytyväisyys nousivat. Sijoitusmarkkinat putosivat koronashokin seurauksena alkuvuoden nousun jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme