HUS

Elstörningen inom Mejlans sjukhusområde har upphört

Dela

Störningarna i eldistributionen inom Mejlans sjukhusområde har åtgärdats. Störningen gällde ett mindre område än vad man först trodde. De kritiska funktionerna inom patientvården omfattades hela tiden av den normala eldistributionen.

Under de elarbeten som utförs på Mejlans sjukhusområde uppstod en överraskande störning i eldistributionen klockan 09.03. Störningen gällde dock inte sjukhusens kritiska funktioner som hela tiden omfattades av normal eldistribution och deras reservkraftssystem behövdes inte. Eldistributionen kunde återställas överallt kl. 10.42.

Distributionsstörningen uppstod på grund av samverkan mellan underhållsarbetet i det centraliserade reservkraftsystemet och en oförutsebar teknisk störning i samband med det. Denna störning gällde inte utrustning som är viktig för sjukhusens kritiska verksamhet, eftersom den inte ingår i det centraliserade systemet utan har egna reservkraftssystem som inte behövdes i det här fallet. Störningarna i eldistributionen orsakade dock problem bland annat inom instrumentvården, HUS Apotek och i sjukhusets bilddiagnostikutrustning.

Länkar

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum