Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

ELY-keskuksen joukkoliikenne maksutonta ukrainalaisille 5.6. saakka

Jaa

Ukrainalaiset voivat matkustaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ilman matkalippua 5.6. saakka.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää liikennettä.
ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää liikennettä.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää, liikennettä.

Ukrainasta on saapunut eri puolelle Suomea sotaoloja pakenevia ihmisiä. Kunnat ovat jo vastaanottaneet tulijoita ja pyrkineet auttamaan saapumiseen liittyvissä asioissa. ELY-keskus on saanut tiedusteluja koskien ukrainalaisten mahdollisuutta matkustaa joukkoliikenteessä maksutta. Useat kaupungit ovat ilmoittaneet, että joukkoliikenteessä voi matkustaa Ukrainan passilla ilmaiseksi 5.6. asti. Poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston (Migri) myöntämä passin haltuunottotodistus katsotaan passia vastaavaksi asiakirjaksi.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus linjaa, että myös sen hankkimassa sopimusliikenteessä ukrainalaisilla on vastaava maksuton kulkuoikeus. Menettely on voimassa 5.6. saakka.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää, liikennettä. Matkustajan on tiedusteltava vuorokohtainen tilanne liikenteenharjoittajalta. Erityisesti suurten kaupunkien välillä toimii markkinaehtoista kaukoliikennettä. Tämän liikenteen osalta yrittäjät tekevät itsenäiset ratkaisut mahdollisen maksuttomuuden suhteen.

Liikenteenharjoittajia ja alueen kuntia on informoitu asiasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miika Hautala
Joukkoliikennevastaava
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus/Liikenne ja infrastruktuuri
puh. 029 502 7767
Puhelinkeskus 0295 027 500
miika.hautala@ely-keskus.fi

Kuvat

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää liikennettä.
ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja yhdistävää liikennettä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Jääskänjärven säännöstelypadon kunnostaminen ja kalatien rakentaminen alkaa20.5.2022 09:55:36 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kunnostaa Jääskänjärven (Alavus) säännöstelypadon betonirakenteita sekä säännöstelyluukun. Samalla padon länsipuolelle aukaistaan tilapäinen juoksutusväylä, jotta kunnostustyöt pystytään tekemään kuivatyönä säännöstelyn vaarantumatta. Kunnostustyön jälkeen juoksutusväylään rakennetaan kalatie. Urakoitsijana toimii RAPinsto Oy. Työn aikana vedenpinta pyritään pitämään normaalilla korkeudella, mutta vedenpinnan vaihtelut saattavat olla normaalia suurempia.

Asfalteringen och vägmärkningsarbetet inleds i maj i de österbottniska landskapen (landskapen i Österbotten)5.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Enligt uppgifterna just nu inleds beläggningsarbetet sommaren 2022 i NTM-centralen i Södra Österbottens område under vecka 20. I NTM-centralen i Södra Österbottens område beläggs cirka 150 kilometer väg i de redan konkurrensutsatta entreprenaderna för Södra Österbotten, Mellersta Österbotten och Österbotten. Peab Industri Oy är beläggningsentreprenör.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme