Kaakkois-Suomen ELY-keskus

ELY-keskuksen joukkoliikenne on maksutonta ukrainalaisille

Jaa

Ukrainalaiset voivat matkustaa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ilman matkalippua 5.6.2022 saakka.

Ukrainasta on saapunut eri puolelle Suomea sotaoloja pakenevia ihmisiä. Useat kaupunkiviranomaiset ja muut isot joukkoliikennetoimijat ovat tukeneet tulijoita siten, että ovat antaneet oikeuden matkustaa ilmaiseksi järjestämässään joukkoliikenteessä.

Myös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa sopimusliikenteessä voivat ukrainalaiset matkustaa ilmaiseksi passilla tai poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämällä passin haltuunottotodistuksella. Menettely on voimassa kevään liikennöintikauden loppuun 5.6.2022 asti.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi erityisesti kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä. Tämän liikenteen osalta yrittäjät tekevät itsenäiset ratkaisut mahdollisen maksuttomuuden suhteen. Matkustajan on tiedusteltava vuorokohtainen tilanne liikenteenharjoittajalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, p.0295 029 348
- Joukkoliikennesuunnittelija Simo Virtanen, p. 0295 029 068

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme