Varsinais-Suomen ELY-keskus

ELY-keskus ja kaupungit sitoutuneet parantamaan yhdessä kantatien 43 liikenneturvallisuutta

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus on keskustellut Uudenkaupungin ja Laitilan kaupunkien kanssa kantatien 43 liikenneturvallisuuden parantamisesta Kalannin ja Kodjalan välillä. Kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyössä parantamaan tien liikenneturvallisuutta. Puuttuvan jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on merkittävin liikenneturvallisuutta parantava toimenpide, mutta sen toteuttamista joudutaan vielä odottamaan.

Kalannin ja Kodjalan väliltä puuttuvasta jalankulku- ja pyöräilyväylästä sekä ajoradan täristävistä tiemerkinnöistä on käyty viime aikoina paljon keskustelua. Vuonna 2015 ELY-keskus päätti toteuttaa tiemerkintäkokeilun kantatiellä 43, sillä tien liikenneturvallisuustilanne oli keskimääräistä heikompi. Erityisesti oli tapahtunut ajoneuvojen kohtaamis- ja suistumisonnettomuuksia. Tuolloin myös todettiin pyöräilijöiden määrä tiellä vähäiseksi. Sittemmin pyöräilyn merkitys on kasvanut ja pyöräilijöiden määrä kyseisellä tieosuudella on lisääntynyt. Näistä syistä ja kesällä sattuneen onnettomuuden johdosta pyöräilijöiden turvallisuus on noussut keskusteluun.

Kalannin ja Kodjalan välillä olevien täristävien tiemerkintöjen kokeiluhanke on tarkoitus päättää siinä vaiheessa, kun tie päällystetään uudelleen. Päällystyksen ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Kantatie 43 on merkittävä satamaan ja autotehtaalle johtava raskaan liikenteen reitti, jossa kulkee huomattava määrä raskaita ajoneuvoja. Täristävien tiemerkintöjen poiston jälkeenkään pyöräily tienpientareella ei tule olemaan erityisen turvallista. Tien nopeusrajoitukset on tarkistettu laskemalla aiemmat 100 km/h nopeusrajoitukset 80 km:iin/h. ELY-keskus aikoo tehdä ensi vuonna myös liikenneturvallisuustarkastuksen kantatielle 43 kokonaisuudessaan.

ELY-keskus on keskustellut Uudenkaupungin ja Laitilan kaupunkien kanssa kantatien 43 liikenneturvallisuuden parantamisesta Kalannin ja Kodjalan välillä. Kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteistyössä parantamaan tien liikenneturvallisuutta. Puuttuvan jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on merkittävin liikenneturvallisuutta parantava toimenpide. Jalankulku- ja pyöräilyväylän toteuttamista joudutaan kuitenkin vielä odottamaan. Uudenkaupungin ja Laitilan kaupungit ovat sitoutuneet osallistumaan väylän toteuttamiseen myöhemmin sovittavalla kustannusjaolla. ELY-keskuksella ei ole juurikaan rahoitusta alueellisten investointien toteuttamiseen, joten ELY-keskuksen on saatava erillisrahoitusta hankkeen toteuttamiseen. Hanke sisältyy valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman (Liikenne 12) pohjalta tehtyyn Väyläviraston investointiohjelmaan osana maanteiden seudullisten pyöräily-yhteyksien kehittämisteemaa. Kehittämisteeman toimenpiteisiin ei ole vielä myönnetty suunniteltua rahoitusta. Teeman hankkeiden toteuttaminen edellyttää lähtökohtaisesti valtion 50 % ja kuntien 50 % kustannusosuutta.Hankkeesta on jo laadittu tiesuunnitelma ja se on parhaillaan hyväksyttävänä Liikenne- ja viestintävirastossa (Traficomissa).

Tässä vaiheessa tien liikenneturvallisuutta pystytään parantamaan ainoastaan muistuttamalla tienkäyttäjiä kaikki osapuolet huomioivalla ajotavalla. ELY-keskus asentaa keväällä kantatielle 43 Kalannin ja Kodjalan kohdille vastaavanlaiset varoituskyltit kuin on kesällä toteutettu Saaristotielle ja Kustavintielle.  

LISÄTIETOJA

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: liikennejärjestelmäpäällikkö Hanna Lindholm, p. 040 546 1478

- Laitilan kaupunki: tekninen johtaja Mika Raula, p. 0500 596127

- Uusikaupunki: tekninen johtaja Jari Nikkari, p. 050 9134 033

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

I december ökade antalet arbetslösa med 1 900 i Egentliga Finland - långtidsarbetslösheten fortsatte ändå att minska27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av december 21 500 arbetslösa arbetssökande. I december brukar antalet arbetslösa vanligen öka klart jämfört med november och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa ökade med 1900 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 900 personer (4 %), dvs. långsammare än i hela landet generellt (5%). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med färre än 100 (2 %) personer jämfört med året innan. I slutet av december var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,4 %, vilket är 0,4 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än i hela landet (9,9%). I december var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Åbo ekonomiska region (-5 %). I Nystadsregionen ökade arbets

Varsinais-Suomen työttömien määrä nousi 1900 hengellä joulukuussa - pitkäaikaistyöttömyys silti laskussa27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa normaalisti selvästi marraskuuhun verrattuna, kuten tälläkin kertaa. Työttömien määrä nousi 1 900 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä (4 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (5%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski alle 100 henkilöllä (2%) verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4% eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %). Joulukuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta vähemmän kaikissa neljässä Varsinais-Suomen seutukunnassa kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-5%). Vakka-Suomessa määrä oli selkeästi koholla (+13%). Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme