Pohjois-Karjalan ELY-keskus

ELY-keskus myönsi Pohjois-Karjalan yrityksille ja yhteisöille tukea alkuvuonna 2023 yli 7,7 miljoonaa euroa

Jaa
Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä erilaista kehittämisrahoitusta myönnettiin maakuntaan yli 7,7 miljoonaa euroa. Maaseuturahaston uuden ohjelmakauden tukihaut eivät ole vielä käynnistyneet.

ELY-keskus myönsi vuoden 2023 tammi–maaliskuun aikana maakunnan yrityksille ja yhteisöille yhteensä yli 7,7 miljoonaa euroa erilaista kehittämisrahoitusta.

Tarkemmat tuensaajat selviävät liitteenä olevasta rahoituskatsauksesta.

Uuden EU:n ohjelmakauden yrityksen kehittämisavustusta myönnettiin n. 6,4 miljoonaa euroa. Suurin tuensaaja oli lieksalainen Binderholz Nordic Oy, jolle myönnettiin tukea yli 2 miljoonaa euroa.

Alkuvuonna tehdyt Euroopan sosiaalirahaston (ESR) päätökset ovat vielä pääosin edellisen ohjelmakauden päätöksiä, mutta myös uuden ohjelmakauden ESR+-rahoitusta myönnettiin kolmelle hankkeelle. Tukea myönnettiin yhteensä yli 1,1 miljoonaa euroa 11 eri hankkeelle. Kaikki päätökset tehtiin järjestötoimijoille. Hankkeet tukevat vaikeassa asemassa olevien ihmisten arjessa pärjäämistä ja työkyvyn ylläpitoa sekä edistävät hyvinvointia mm. liikuntaa ja osallisuutta tukevin toimin.

Maaseuturahastosta ei ole myönnetty yritystukea eikä hankerahoitusta vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Ohjelmakausi vaihtui vuoden vaihteessa ja uuden kauden tukien haut eivät ole vielä käynnistyneet. Haut käynnistyvät todennäköisesti ennen kesää ja ensimmäisiä päätöksiä päästäneen tekemään loppukesästä.

Yritysten kehittämispalveluiden osalta vuosi 2023 käynnistyi vilkkaammin vuoteen 2022 verrattuna. ELY-keskus myönsi tammi–maaliskuussa pohjoiskarjalaisille yrityksille tukea yhteensä yli 149 000 euroa 37 eri konsultointipalvelun hankintaan.

Kuluvan vuoden aikana yrityksille on tarjolla erilaista kehittämisrahoitusta ennätyksellisen paljon oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) rahoitusmahdollisuuksien myötä. Rahastosta voidaan myöntää alueen pienille ja keskikokoisille yrityksille kehittämisavustusta investointeihin ja muuhun kehittämiseen. Vähähiilisen siirtymän haittavaikutusten kompensoimiseksi toimissa korostetaan elinkeinojen monipuolistamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yritysrahoitus ja yritysten kehittämispalvelut:
Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p. 0295 026 091, Etelä-Savon ELY-keskus
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 0295 026 086, Etelä-Savon ELY-keskus


Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankerahoitus:
Rahoituspäällikkö Timo Ollila, p. 0295 026 695, Etelä-Savon ELY-keskus


Maaseudun yritystuki ja hankerahoitus:
Yksikön päällikkö Timo Tanskanen, p. 0295 026 170, Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Johtava asiantuntija Jarmo Heikkilä, p. 0295 021 165, Pohjois-Karjalan ELY-keskus


Sähköpostit: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Kauppakatu 40 B, PL 69
80101 Joensuu

0295 026 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-karjala

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Pohjois-Karjalan biosfäärialueen ja Lieksan kaupungin välisen sopimuksen kärjiksi saavutettavuuden ja kiertotalouden edistäminen1.6.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Karjalan biosfäärialue ja Lieksan kaupunki ovat päivittäneet kumppanuussopimustaan 1.6.2023. Samalla biosfäärialue allekirjoitti kumppanuussopimuksen myös Vaara-Karjalan Leader ry:n kanssa. Sopimuksen uusiksi tavoitteiksi nostettiin mm. Kolin matkailualueen sekä retkeilyalueiden ja -reittien saavutettavuuden edistäminen sekä Koli-Ruunaa-Pielinen-kiertomatkailutuotteiden kehittäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme