Varsinais-Suomen ELY-keskus

ELY-keskus rakentaa Paimioon kaksi kiertoliittymää - merkittäviä liikennehaittoja töiden aikana

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus rakentaa kaksi kiertoliittymää Paimioon. Kiertoliittymät rakennetaan Paimion keskustaan Kaaritien ja Alvar Aallontien liittymään sekä maanteiden 110 ja 181 liittymään. Kiertoliittymät rakennetaan yhdessä urakassa ja työt käynnistyvät molemmissa kohteissa samaan aikaan. Työt alkavat kesäkuun alkupuolella ja valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Työnaikaiset liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan merkittävää liikennehaittaa ja liikenteen ruuhkautumista. Kiertoliittymien rakentaminen parantaa liittymien turvallisuutta ja sujuvuutta. Hankkeiden kustannukset ovat yhteensä n. 1 M€.

Kohteet kartalla
Kohteet kartalla

Kiertoliittymän rakentaminen maanteiden 110 ja 181 liittymään

Kiertoliittymän rakentaminen käynnistyy työmaan perustamisella ja liikennejärjestelyjen rakentamisella kesäkuun alkupuolella. Liikenne ohjataan työmaan läpi mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti ja kaikki ajosuunnat ovat liikenteen käytettävissä koko rakentamisen ajan. Liikennejärjestelyissä huomioidaan erikoiskuljetusten tarpeet. Teiden nopeusrajoitus lasketaan 30 km:iin/h työmaan kohdalla.

Liikennejärjestelyt tulevat muuttumaan töiden aikana useaan otteeseen töiden etenemisen mukaan. Työmaalla liikkuu myös työkoneita liikenteen seassa. Tienkäyttäjiltä edellytetäänkin tarkkaavaisuutta ja malttia liikuttaessa työmaan ohi.

Liikennemäärät liittymän kohdalla ovat melko suuria. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan väistämättä hetkellistä liikenteen ruuhkautumista. Tienkäyttäjien on syytä huomioida tämä matka-aikojen suunnittelussa.

Linja-autopysäkkien paikkoja ei lähtökohtaisesti tulla siirtämään töiden aikana, vaan joukkoliikenne pääsee kulkemaan normaalisti. Pysäkeille kulkuun ei myöskään tule muutoksia töiden vuoksi.

Maantien 110 liikennemäärä on noin 3 500 ajoneuvoa vuorokaudessa ja raskaan liikenteen osuus liikenteestä on n. 10 %. Maantien 181 liikennemäärä on noin 5 200 ajoneuvoa vuorokaudessa ja raskaan liikenteen osuus on n. 6 %. Kiertoliittymän rakentaminen tasa-arvoistaa liittymähaaroja, kun vilkkaammin liikennöidystä suunnasta poistuvat kiertoliittymän myötä pakolliset pysähtymiset. Kiertoliittymä on myös turvallisempi ja sujuvampi liittymäratkaisu, kun nelihaaraliittymän liikennemäärät ovat suuret molemmista sivusuunnista.

Rakentamisen yhteydessä perataan myös ojia. Perkaamistyöt suoritetaan viljelykauden jälkeen, jotta perkuutöistä aiheutuu maanviljelylle mahdollisimman vähän haittoja.

Kiertoliittymän rakentaminen Paimion keskustaan Kaaritien ja Alvar Aallontien liittymään

Kiertoliittymän rakentaminen Kaaritien ja Alvar Aallontien liittymään on tienkäyttäjien ja rakentamisen näkökulmasta haastavampi kohde kuin maanteiden 110 ja 181 liittymässä. Kaaritien ja Alvar Aallontien liittymäalue on ahtaampi ja kohteessa on suuret korkeuserot eri liittymähaarojen välillä. Liikennemäärät ovat samaa suuruusluokkaa kuin maanteiden 110 ja 181 liittymässä, mutta työmaan haasteellisuuden vuoksi tässä kohteessa on odotettavissa suurempia liikenneruuhkia. Haastavin työvaihe tulee olemaan nykyisen tienpinnan tason korottaminen, kun samaan aikaan liikenne kulkee työmaan läpi. Alvar Aallontien länsihaarassa tien korotus on suurimmillaan, noin 1 metrin.

Kiertoliittymän rakentaminen käynnistyy työmaan perustamisella ja liikennejärjestelyjen rakentamisella kesäkuun alkupuolella. Liikenne ohjataan työmaan läpi mahdollisimman sujuvasti ja turvallisesti ja kaikki ajosuunnat ovat liikenteen käytettävissä koko rakentamisen ajan. Teiden nopeusrajoitus lasketaan 30 km:iin/h työmaan kohdalla.

Liikennejärjestelyt tulevat muuttumaan töiden aikana useaan otteeseen töiden etenemisen mukaan. Työmaalla liikkuu myös työkoneita liikenteen seassa. Tienkäyttäjiltä edellytetäänkin tarkkaavaisuutta ja malttia liikuttaessa työmaan ohi.

Liikennemäärät liittymän kohdalla ovat melko suuria. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan väistämättä liikenteen ruuhkautumista. Tienkäyttäjien on syytä huomioida tämä matka-aikojen suunnittelussa.

Jalankulku- ja pyöräilyväyliä joudutaan kaventamaan ja mahdollisesti myös siirtämään töiden aikana. Jalankulku- ja pyöräilyväylät pidetään kuitenkin käytössä koko työn ajan. Myös Kaaritien alittava alikulku pidetään käytössä koko työn ajan, mutta väylää voidaan joutua kaventamaan lyhytaikaisesti. Linja-autopysäkkien paikkoja joudutaan todennäköisesti muuttamaan töiden edistyessä. Pysäkeille järjestetään turvalliset kulkuyhteydet.

Kaaritien liikennemäärä on noin 5 200 ajoneuvoa vuorokaudessa ja Alvar Aallontien liikennemäärä on noin 3 100 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kiertoliittymä on turvallinen ja sujuva liittymäratkaisu.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Aku Reini, p. 0295 022 190, aku.reini@ely-keskus.fi

- Oteran Oy, työpäällikkö Kimmo Kanerva, p. 0400 125 477, kimmo.kanerva@oteran.fi

Avainsanat

Kuvat

Kohteet kartalla
Kohteet kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tienvarsilla niitetään kesäkuusta elokuun loppuun - tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut runsasta11.6.2021 12:43:14 EEST | Tiedote

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään 1–4 kertaa kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Ensi viikon päällystyskohteita11.6.2021 08:31:30 EEST | Tiedote

Viikolla 24 päällystetään uudelleen mm. maantie 12697 eli Vankilantie Säkylässä välillä Karhia-Vuorenmaa. Kapealla Vankilantiellä Säkylässsä joudutaan tie sulkemaan läpikulkevalta liikenteeltä päällystystyön takia tiistaina 15.6. yhden päivän ajaksi. Lisäksi päällystystyöt jatkuvat usealla kohteella mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä ja valtatiellä 9 Loimaan ja Metsämaan välillä.

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä7.6.2021 14:34:06 EEST | Tiedote

Maanantai-iltana 7.6.2021 alkavat päällystystyöt E18 moottoritiellä Kaarinan Raadelman ja Turun Skarppakullan välillä. Tie on päällystettävällä kohteella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyöt tehdään ilta- ja yöaikaan ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Kasitien bussilinjoille 117–119 uusi liikenteenharjoittaja, parannuksia lipputuotteisiin4.6.2021 08:50:13 EEST | Uutinen

Bussilinjojen 117–119 Mynämäki-Nousiainen-Masku-Turku liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy (ent. TLO Oy) voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 7.6.2021. Linjastorakenne ja aikataulut ovat pitkälti samantyyppiset kuin ennenkin, mutta lipputuotteisiin tulee muutamia parannuksia. Kertalippujen hinnat alenevat ja kausilippu mahdollistaa jatko- ja vaihtomatkat Föli-alueella yhdellä ja samalla tuotteella aiemman kahden kortin sijasta.

Kimitoöns och Pargas trafiksäkerhetsplaner färdiga - siktar på fem stjärnor i trafiksäkerhet3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kimitoöns kommuns och Pargas stads trafiksäkerhetsplaner färdigställdes i december 2020. Syftet med planerna är att på bred front ta fram sätt att förbättra trafiksäkerheten. Målsättningen är att uppnå en s.k. nollvision i antalet omkomna och skadade i trafikolyckor, men också i invånarnas otrygghetskänsla. Målen för utvecklingen av trafiksäkerheten och planeringen av åtgärder har under arbetets gång speglats mot kriterierna i en s.k. stjärnklassificering för en trafiksäker kommun, och målsättningen är att båda kommunerna uppnår en nivå om 4–5 stjärnor av 5 under de närmaste åren.

Paraisten ja Kemiönsaaren liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuneet - tavoitteena viiden tähden liikenneturvallisuus!3.6.2021 10:20:00 EEST | Tiedote

Kemiönsaaren kunnan ja Paraisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmat valmistuivat joulukuussa 2020. Suunnitelmissa on etsitty laaja-alaisesti keinoja liikenneturvallisuustilanteen parantamiseksi. Tavoitteena on saavuttaa niin sanottu nollavisio sekä kuolemaan että loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien, mutta myös koetun turvattomuuden osalta. Liikenneturvallisuustyön kehittämisen tavoitteita ja toimenpidesuunnittelua on peilattu läpi työn ns. Liikenneturvallinen kunta -tähtiluokituksen kriteeristöön ja tavoitteena on, että jo lähivuosina molemmat kunnat saavuttavat tähtiluokan 4–5/5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme