Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

ELY-keskus tutkii Kristiinankaupungissa Kaupunginsillan ja kivipenkereen kuntoa ja perustuksia (Pohjanmaa)

Jaa

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Väylävirasto yhdessä Rambollin kanssa aloittavat Kaupunginsillan meripenkereen ja sillan kunnon selvittämisen tarpeellisine tutkimuksineen.

Tutkimusten kohteena on Kaupunginsilta ja siihen kuuluvat kivimuurein tuetut penkereet länsirannalta itärannalle eli n. 270 m pituudelta. Työn tarkoituksena on selvittää sillan ja penkereen kunto ja se, miten penger on perustettu meren pohjaan. Kohteessa tehdään syksyn aikana vedenalaisia ja maanpäällisiä mittaus- ja tutkimustöitä, jotka saattavat hetkellisesti haitata liikennöintiä sillalla. Penkereen mahdollisia muodonmuutoksia seurataan kahden vuoden ajan seurantamittauksin.

Mittausten jälkeen kohteessa tullaan tekemään myös pohjatutkimuksia joko lautalta tai tiepenkereeltä. Tutkimuksilla kerätään tietoa myöhemmin tehtävää korjaussuunnittelua varten. Korjaustoimenpiteille ei vielä ole rahoitusta eikä niiden aikataulua vielä tiedetä.

Suunnittelun etenemisestä tullaan ilmoittamaan myöhemmin erikseen.

Yhteyshenkilöt

Suunnittelija Mikko Uljas, Ramboll Finland Oy, mikko.uljas@ramboll.fi,
puh. 0400 665 719
Siltansinööri Jukka Ylimäki, ELY-keskus, jukka.ylimaki@ely-keskus.fi,
puh. 0400 265 719

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kannuksessa alkaa kuuleminen pohjavesialueiden luokituksista ja rajauksista23.11.2020 08:45:34 EETTiedote

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) alueen pohjavesialueet rajataan ja luokitellaan uudelleen. Uuden lainsäädännön myötä kaikkia pohjavesialueita tarkastellaan niiden suojelutarpeen ja vedenhankintakäyttöön soveltuvuuden kannalta. Samalla tarkastellaan pohjavesialueilla esiintyviä pohjavesistä riippuvaisia ekosysteemejä. Nyt vuorossa ovat ne pohjavesialueet, joiden pääsijaintikunta on Kannus.

Yritysten palvelutarpeet esiin (Etelä-Pohjanmaa)20.11.2020 16:00:19 EETTiedote

Kuntien ja valtionhallinnon yritysasiantuntijat tekevät yhteistyötä yritysten tilanteen selvittämiseksi Etelä-Pohjanmaalla. Koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja tarve luoda yhteistä tilannekuvaa nopeasti muuttuvassa kentässä käynnistivät yhteisen selvitystyön. Voimansa yhdistävät Etelä-Pohjanmaan Yrityspalvelukeskuksessa toimivat ELY-keskuksen ja TE-toimiston asiantuntijat ja alueen kuntien elinkeinotoimijat.

I de österbottniska åarna är vattenståndet högt, men stigningen har börjat avta (Landskapen i Österbotten)20.11.2020 11:58:53 EETTiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten och Översvämningscentret informerar om översvämningssituationen 20.11.2020. Under denna vecka har nederbörden varit kraftig särskilt längs kusten i Österbotten, i Mellersta Österbotten och i Kauhajokitrakten. Under torsdag kväll och fredag morgon (19–20.11.2020) nåddes flödestoppen i flera åar för tredje gången under den här hösten.

Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman päivittämistyö etenee20.11.2020 08:05:00 EETTiedote

Seinäjoen kaupungin liikenneturvallisuusongelmia on kartoitettu Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman päivittämistä varten. Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuuden taso Seinäjoella nähdään positiivisena mutta haasteitakin tiedostetaan. Syksyn aikana on käyty läpi muun muassa kyselyiden ja onnettomuusanalyysien perusteella löydetyt pahimmat vaaranpaikat, joihin ehdotetaan monipuolisia toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme