Vaasan kaupunki - Vasa stad

En ansvarsfull men ändå stämningsfull väntan på julen i Vasa

Dela

Tiden inför jul firas i år på ett lite annorlunda sätt än vasaborna hittills varit vana med. Visit Vasa och Vasa stad vill förmedla julstämning till alla genom att erbjuda olika alternativ. Väntan på julen inleds med julöppningen som i år ordnas under två dagar. I samband med julöppningen lanseras webbplatsen julenivasa.fi som innehåller ett brett urval av information och inspiration för julens firande.

Julöppningshelgen i Vasa hålls i stadens centrum den 21-22.11.2020. Under julöppningshelgen lönar det sig att komma till centrum av Vasa för att njuta av julstämningen, stadens fina julbelysning och den mäktiga granen på torget. Bilen parkeras behändigt i Torgparkeringen som bjuder på gratis parkering hela helgen.

Julmarknaden fyller Vasa salutorg med julens delikatesser, julklappstips och upplevelser. Visit Vasa förgyller i år för första gången marknaden med en traditionell karusell, som erbjuder fartfyllda upplevelser för nöjeslystna i alla åldrar. Julmarknaden är öppen lördag 21.11 kl. 10-18 och söndag 22.11 kl. 10-16.

Under julöppningshelgen inleds även Shopping Vasas tävling Det vackraste Julfönstret. Man kan rösta på det vackraste julfönstret i de butiker som deltar i tävlingen samt på adressen julenivasa.fi. Bland alla som röstat lottas det ut gåvor från de butiker som deltar.

- Den traditionella Julöppningen är ett av årets mest efterlängtade evenemang. Speciellt i år är dess betydelse extra stor för oss. Vi vill för vår del ge vasaborna en stämningsfylld och oförglömlig julöppning som alla tryggt kan delta i. I och med att vi inte vill samla tusentals personer på torget samtidigt så ordnas i år inget traditionellt fyrverkeri. Välkomna att öppna julen tillsammans med oss i centrum av Vasa, säger Visit Vasas VD Max Jansson.

Webbplatsen Julenivasa.fi är en gemensam satsning av Visit Vaasa och Vasa stad och dess mål är att samla information om juletiden i Vasa på ett och samma ställe. På julenivasa.fi kommer man att t.ex. att hitta julens evenemang, stadens öppethållningstider, julklappstips, julhälsningar, intressant läsning om julen hos invånare och företag i Vasa. (Publiceras den 20.11)

På sidorna finns också Vasa stads julkalender. Kalendern förverkligas i samarbete med Platonic Partnership Ab som fick evenemangsunderstödet som delades ut i samband med Vasas födelsedag. Bakom kalenderns luckor döljer sig små utmaningar med mål att pigga upp vardagen och lyfta stämningen inför jul.

- Genom den digitala kalendern kan vi producera ett hållbart och tryggt evenemang för alla vasabor som räcker hela juletiden. Med att utföra de utmaningar som finns i kalendern samlar vi gemensamma hjärtan i en digital julgryta och närmar oss julens högtid med små vardagliga gärningar. Julkalenderns uppgifter planeras tillsammans med kulturavdelningen och luckornas tema är små vardagliga ting som medför lycka. Julfirandet tillsammans består nu av små gärningar och vi tror att detta ger glädje och lycka till vasaborna såhär inför jul, berättar Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén.

Kontakter

Tilläggsuppgifter fås av:
Max Jansson
Visit Vasas VD
040 533 5083
max.jansson@visitvaasa.fi

Leena Forsén
Vasa stads kommunikationschef
040 635 0762
leena.forsen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum