Vaasan kaupunki - Vasa stad

En byggnadshistorisk pärla auktioneras ut i Vasa – många möjligheter för boendebruk

Dela

Vasa stad auktionerar ut en tegelbyggnad med tre våningar och en träbyggnad med två våningar och uthusbyggnader i Klemetsö samt överlåter byggnadernas tomter med arrendeavtal till den nya ägaren. Objekten som ligger på tomterna bredvid varandra utgör byggnadskonstnärligt och kulturhistoriskt sett en betydande helhet som väldigt sällan bjuds ut.

– Det finns nästan inga motsvarande herrgårdsliknande byggnader i Vasa, så det är fråga om en väldigt unik helhet. Tomternas omgivning har planlagts som grönområde, så byggnaderna ligger i en fin miljö bland parker, säger Vasa Hussektors lokalitetschef Pekka Lahti.

I ett objekt fanns det tidigare ett servicehus för seniorer och objektet har i detaljplanen avsetts för boendebruk.

– För tillfället är bostäderna huvudsakligen små enrummare, men storleken på bostäderna kan omvandlas.  Byggnaderna erbjuder många möjligheter för den nya ägaren, konstaterar Lahti.

De officiella adresserna till byggnaderna som auktioneras ut är Dammbrunnsbrinken 12 och Smedsbyvägen 14. Byggnaderna ligger bredvid varandra och har gemensamma fjärrvärme- och elsystem, så därför säljs de inte separat.

Auktionen pågår på Huutokaupat.com, där du även hittar mycket mer information om objekten och detaljplanen:  https://huutokaupat.com/2691567

Auktionen upphör 10.06.2021 kl. 16.00.

Kontakter

Pekka Lahti
Lokalitetschef
pekka.lahti@vaasa.fi
040 715 5520

Petur Eklund
Stadsgeodet
petur.eklund@vaasa.fi
040 164 6930

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum