Vaasan kaupunki - Vasa stad

En elev med coronavirussmitta i Vaasan lyseon lukio

Dela

I Vaasan lyseon lukio har en elev konstaterats vara smittad av coronaviruset. Eleven har använt munskydd på lektionerna. Som en försiktighetsåtgärd har hälsovårdsmyndigheterna försatt alla som studerar i samma grupp som den smittade samt gruppernas lärare i karantän.

Karantänen gäller 70 elever och tre lärare. För de övriga i skolan fortgår undervisningen som normalt 20.1.2021. Också övriga elever som studerat i samma grupp som den som smittats har använt munskydd.

-Till de elever som försatts i karantän har via skolans Wilma sänts förhandsinformation om exponeringen, och hälsovårdsmyndigheterna tar kontakt gällande karantänen.De som är i karantän följer med undervisningen på distans, säger rektorn för Lyseon lukio Jaakko Perttu.

De lärare som försatts i karantän ger distansundervisning också till de grupper som fortgår med närundervisning.

Kontakter

rektor Jaakko Perttu, tfn 040 513 9517, jaakko.perttu@edu.vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum