Vaasan kaupunki - Vasa stad

En födelsedagspresent för vasaborna: En lyckoäng i Vasklot

Dela

På Vasas födelsedag 2.10 firar vi tillsammans att vi är vasabor, och stadsborna har fått föreslå en födelsedagspresent till oss alla för 5000 euro som reserverats i den inkluderande budgeteringen. Beslutet blev att födelsedagspresenten är en blomsteräng i Vasklot.

Bild: Adobe Stock
Bild: Adobe Stock

Vi frågade i september Vasaborna i en nätenkät om de hade någon liten dröm i sin närmiljö som de önskade att skulle förverkligas och som skulle ge alla glädje och lycka. Staden har reserverat 5 000 euro för att förverkliga invånarnas idé via inkluderande budgetering. I fjol förverkligades en körsbärspark vid Metvikens strand.  

Sammanlagt inkom 47 ansökningar, av vilka den idé som nu ska förverkligas valdes av den gemensamma styrgruppen för jämställdhets- och likabehandlingsplanen samt delaktighetsprogrammet.  

Lyckliga tankar på ängen 

Som den idé som ska förverkligas valdes en blomsteräng i Vasklot, som föreslagits av Matias Jungar 

-Möjligheten att plocka ängsblommor eller bara njuta av naturens mångfald kommer säkert att medföra att man känner sig lycklig. Kontrasten mellan industriområdet och naturen gör området intressantare. En äng ökar antalet besökare på friluftsområdet i Vasklot, säger Jungar som motivering till sin idé.  

Blomsterängen förverkligas vid Karlavägens område i Vasklot. Enligt dem som valde ängen stöder en blomsteräng naturens mångfald, pollinerarnas liv och ett koldioxidneutralt Vasa. I stadsbornas andra förslag hade det önskats mera bänkar och därför kommer bänkar att sättas ut i kanterna av ängen, och på dem kan man sitta och vila sig och njuta. Vem som helst kan plocka av blommorna på ängen. Det beslutades att ängen ska heta Lyckans äng.  

-Vi tyckte att idén om en äng var underbar och också stöder de mjuka värden som staden vill främja. Naturen är som bekant en bra plats där man kan lugna ner sig och sitta i sina egna tankar. Det att blomsterängen kan grundläggas antingen redan nu på hösten eller våren 2022 med talkoarbete, till vilket vi senare bjuder in vasaborna, ökar den sociala gemenskapen. Ängen är också ett visitkort för dem som kommer till staden på besök via hamnen. Vasklotområdet är ju också annars mitt i en förändring och kommer att få en ny delgeneralplan, berättar områdesservicechef Suvi Aho 

Kontakter

Bilder

Bild: Adobe Stock
Bild: Adobe Stock
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum