Vaasan kaupunki - Vasa stad

En ny webbplats för Vasa, turismen och regionen har öppnats i en version som ännu utvecklas

Jaa

Vasa stad, Visit Vaasa, Vasaregionen och Kvarkens skärgård publicerar en ny gemensam webbplats hösten 2019. En version som ännu utvecklas av webbplatsen har nu öppnats och målet med den är att samla in respons av webbplatsens användare. Versionen finns på adressen beta.vasa.fi

Invånarna, turisterna och företagarna i Vasaregionen betjänas i fortsättningen via en webbplats med adressen vasa.fi.

Man kan även hitta alla evenemang i regionen via denna webbplats. Även de bekanta adresserna vasaregionen.fi, visitvaasa.fi och kvarken.fi fungerar fortfarande.

Målet är att förbättra tjänsten och regionens attraktionskraft

Tiina Salonen, som är projektchef för den nya webbtjänsten, berättar att mängden besökare på sidorna ökar betydligt när användarna styrs till en och samma webbplats.

– Vi förbättrar servicen till dem som använder webbplatsen, eftersom all information på ett tydligt sätt finns på samma ställe. Genom ett tätare samarbete önskar vi stärka Vasas och Vasaregionens attraktionskraft såväl i Finland som även internationellt, säger Salonen.

Användarna får bättre service genom samarbetet

Den nya webbservicen är resultatet av ett samarbete som är unikt också på riksnivå. Det täta samarbetet mellan de organisationer som varit med kan ses i bättre service för webbplatsens användare.

– Till exempel kan man i fortsättningen hitta alla naturstigar i regionen på en och samma plats. Hittills har de presenterats på olika webbplatser i enlighet med vilken organisation som svarar för underhållet av stigen. Vi har utarbetat innehållet i temagrupper som har överskridits organisationernas gränser, säger Salonen.

Vi önskar mycket respons på webbplatsversionen som ännu utvecklas

En version av den nya webbplatsen har publicerats på adressen beta.vasa.fi. Eftersom det är fråga om en version under utveckling, kommer innehållet ännu att kompletteras, och alla sidor finns inte ännu på alla språk.

Avsikten med att versionen publiceras just nu är att betjäna turisterna i sommar och samla in respons av användarna inför höstens publicering.

– Redan när konceptet för webbplatsen utarbetades testade vi en prototyp av den på de viktigaste användargrupperna: invånarna, turisterna och företagarna. Utgående från responsen har ändringar gjorts i webbplatsen.

Nu vill vi höra respons så vidsträckt som möjligt på denna version, så att vi kan göra de ändringar som behövs innan webbplatsen publiceras, berättar Salonen.

Yhteyshenkilöt

Regionens nya webbservice och Vasa stad
projektchef Tiina Salonen
tfn 040 179 3065

Vasaregionens Turism Ab
verkställande direktör Max Jansson
tfn 040 533 5083

Vasaregionens Utveckling Ab
marknadsföringschef Mari Kattelus
tfn 0400 681 048

Kvarken
världsarvskoordinator Susanna Lindeman
tfn 040 556 2652

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme