Vaasan kaupunki - Vasa stad

En ny webbplats för Vasa, turismen och regionen har öppnats i en version som ännu utvecklas

Dela

Vasa stad, Visit Vaasa, Vasaregionen och Kvarkens skärgård publicerar en ny gemensam webbplats hösten 2019. En version som ännu utvecklas av webbplatsen har nu öppnats och målet med den är att samla in respons av webbplatsens användare. Versionen finns på adressen beta.vasa.fi

Invånarna, turisterna och företagarna i Vasaregionen betjänas i fortsättningen via en webbplats med adressen vasa.fi.

Man kan även hitta alla evenemang i regionen via denna webbplats. Även de bekanta adresserna vasaregionen.fi, visitvaasa.fi och kvarken.fi fungerar fortfarande.

Målet är att förbättra tjänsten och regionens attraktionskraft

Tiina Salonen, som är projektchef för den nya webbtjänsten, berättar att mängden besökare på sidorna ökar betydligt när användarna styrs till en och samma webbplats.

– Vi förbättrar servicen till dem som använder webbplatsen, eftersom all information på ett tydligt sätt finns på samma ställe. Genom ett tätare samarbete önskar vi stärka Vasas och Vasaregionens attraktionskraft såväl i Finland som även internationellt, säger Salonen.

Användarna får bättre service genom samarbetet

Den nya webbservicen är resultatet av ett samarbete som är unikt också på riksnivå. Det täta samarbetet mellan de organisationer som varit med kan ses i bättre service för webbplatsens användare.

– Till exempel kan man i fortsättningen hitta alla naturstigar i regionen på en och samma plats. Hittills har de presenterats på olika webbplatser i enlighet med vilken organisation som svarar för underhållet av stigen. Vi har utarbetat innehållet i temagrupper som har överskridits organisationernas gränser, säger Salonen.

Vi önskar mycket respons på webbplatsversionen som ännu utvecklas

En version av den nya webbplatsen har publicerats på adressen beta.vasa.fi. Eftersom det är fråga om en version under utveckling, kommer innehållet ännu att kompletteras, och alla sidor finns inte ännu på alla språk.

Avsikten med att versionen publiceras just nu är att betjäna turisterna i sommar och samla in respons av användarna inför höstens publicering.

– Redan när konceptet för webbplatsen utarbetades testade vi en prototyp av den på de viktigaste användargrupperna: invånarna, turisterna och företagarna. Utgående från responsen har ändringar gjorts i webbplatsen.

Nu vill vi höra respons så vidsträckt som möjligt på denna version, så att vi kan göra de ändringar som behövs innan webbplatsen publiceras, berättar Salonen.

Kontakter

Regionens nya webbservice och Vasa stad
projektchef Tiina Salonen
tfn 040 179 3065

Vasaregionens Turism Ab
verkställande direktör Max Jansson
tfn 040 533 5083

Vasaregionens Utveckling Ab
marknadsföringschef Mari Kattelus
tfn 0400 681 048

Kvarken
världsarvskoordinator Susanna Lindeman
tfn 040 556 2652

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tikanojan taidekodin uusi näyttely kertoo selvänäköisyydestä taiteessa19.9.2019 11:00:23 EESTTiedote

Tikanojan taidekodissa 20.9. avautuva näyttely ”Sielun silmä” valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen erityisesti vuosisadan vaihteen taiteessa. Vaasan kaupungin museot ovat tuottaneet taiteen- ja uskonnontutkija Nina Kokkisen kuratoiman näyttelyn yhteistyössä Gallen-Kallelan Museon kanssa. Näyttely on esillä 19.1.2020 saakka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum