Vaasan kaupunki - Vasa stad

En störning i bibliotekssystemet stänger biblioteken 24.6 och påverkar även användningen av webbiblioteket

Dela

På grund av en störning i bibliotekssystemet är Vasa stadsbiblioteks huvudbibliotek och närbibliotek stängda 24.6.2021. Felet påverkar alla låne- och returneringsfunktioner. Det går inte heller att logga in i webbiblioteket eller göra reserveringar.

På grund av tekniska problem i bibliotekssystemet är Vasa stadsbiblioteks huvudbibliotek och närbibliotek stängda idag 24.6.2021. Systemfelet påverkar också de meröppna biblioteken. Biblioteksbussen kör inte i dag.

På grund av systemfelet går det inte att logga in i webbiblioteket, sökningen fungerar inte normalt och det går inte att göra reserveringar. Det går inte att logga in i tjänsterna Ellibs, Biblio och eMagz.

-Enligt systemleverantören Axiell orsaken till avbrottet i bibliotekssystemet har visat sig bero på en lösenvirus-attack. Problemet påverkar alla Nordiska bibliotek som använder Mikromarc, säger tf. servicechef Jimmy Pulli från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Systemleverantören Axiell arbetar för att få systemet i bruk igen, och undersöker attacken och dess orsaker tillsammans med dataskyddsexperter och myndigheter. Enligt systemleverantören har inga personuppgifter blivit stulna eller läckt ut.

Huvudbibliotekets nyhetsområde är öppet till kl. 14, Café Proosa till kl. 13 och Medborgarinfon till kl. 15. Ingång endast via sidodörrarna.

Nyckelord

Kontakter

Jimmy Pulli, Tf. servicechef, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn. 040 191 6578, jimmy.pulli@vaasa.fi

Sanna Bondas, Kulturchef, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum