Vaasan kaupunki - Vasa stad

En studie utreder hur lyckliga vi Vasabor upplever att vi är just nu 

Dela

Vasa har satt som mål att vara världens lyckligaste stad i världens lyckligaste land, alltså Finland. För att målet ska nås utvecklar man stadsbornas lycka tillsammans med lyckoforskaren Markku Ojanen, och framstegen följs upp genom en årlig lyckostudie.

Vasaborna kan på nätet svara på en enkät som med hjälp av konkreta frågor kartlägger hur lyckliga vi Vasabor upplever att vi är just nu. Lyckoenkäten finns på adressen www.varldenslyckligastestad.fi ända till 20.12. 

I uppföljningsundersökningen, som görs varje år, mäter man hur lyckan utvecklas bland Vasa stads invånare. I planeringen har deltagit Markku Ojanen, som är professor emeritus i psykologi och lyckoforskare. 

‒ Lycka är inte bara den enskilda människans ansvar, utan den egna livsmiljön spelar en mycket stor roll. Jag är verkligen glad över att få vara med och utveckla Vasabornas lycka och att på ett praktiskt sätt kunna testa vilka av studiens lyckosmulor som bäst ger näring åt människorna i den här regionen, säger lyckoforskare Ojanen. 

Lyckotips delas ut 

Man kommer att börja utveckla Vasabornas lycka på flera olika sätt, förutom med hjälp av enkäten. Ett av de viktigaste sätten är att vägleda stadsborna att utvecklas till lyckoexperter i sina egna liv. Bland annat håller professor Ojanen avgiftsfria online-föreläsningar om lycka och delar med sig av praktiska lyckotips på stadens webbsidor och sociala medier.
 
‒ Många undrar kanske om nu är det rätta tillfället att tala om lycka när världen befinner sig mitt i en kris och människorna tvingas begränsa sina liv på många sätt. Men vi tycker att den rätta tiden faktiskt är just nu. Nu kan vi verkligen visa världen att lycka fortfarande är tillgänglig för oss alla och att den kan hittas förvånansvärt nära, som till exempel i en närliggande skog eller i den egna älsklingens famn. Man behöver nödvändigtvis inte fara längre än till havet, sammanfattar Vasa stads kommunikationschef Leena Forsén

Mer om lycka på adressen www.världenslyckligastestad.fi  

Kontakter

Marknadsföringssakkunnig tf. Eevamaria Paasikari, tfn 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum