Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Energia- ja ilmastoatlas Helsingin 3D-kaupunkitietomallin - tervetuloa julkistustilaisuuteen!

Jaa

Aika: 14.2.2018 klo 15. Paikka: Helsingin kaupungintalo, Empiresali, Aleksanterinkatu 20

Helsingin kaupungin 3D-malliin on lisätty Energia- ja ilmastoatlas, jossa on suuri määrä rakennusten energiatietoja. Atlaksesta löytyy muun muassa tietoja lämmitystavoista, tehdyistä peruskorjauksista ja energiatodistuksista sekä Heka Oy:n vuokrakerrostalojen kiinteistösähkön, kaukolämmön ja veden kulutuksesta.

Atlas on visuaalinen ja informatiivinen työkalu muun muassa taloyhtiöiden ja kuntien päätöksentekoon sekä muille kiinteistö- ja rakennusalan toimijoille. Tervetuloa julkistustilaisuuteen kuulemaan atlaksen sisällöistä ja kaupungin 3D-työstä.

Tilaisuuden ohjelma:

15.00 Tervetuliaissanat, Mikko Aho, toimialajohtaja, Helsingin kaupunki 

15.10 Rakennusten rooli puhtaassa energiajärjestelmässä, Karoliina Auvinen, Energia- ja ilmastoasiantuntija, Aalto yliopisto

15.25 mySMARTLife-hanke ja Avoin energiadata, Rubén Garcia, projektikoordinaattori, CARTIF ja Petteri Huuska, ympäristösuunnittelija, Helsingin kaupunki

15.35 Helsingin 3D-kaupunkitietomalli ja avoin energiadata, Enni Airaksinen ja Jarmo Suomisto, Helsingin kaupungin ICT-kehitys

15.45 Kahvia ja pikku purtavaa sekä atlaksen demo-esityksiä

Tiedot atlakseen ovat koonneet Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Helsingin kaupunki. Energia- ja ilmastoatlas on osa mySMARTLife-hanketta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 9.2.2018 mennessä osoitteeseen marja.vuorinen@hel.fi.

Tilaisuus on englanniksi.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Martikka
mySMARTLife Helsinki projektikoordinaattori
puh. 09 310 32095

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme