Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Energia-alalle vahva tuki: Vaasan yliopisto ja VAMK jatkavat tekniikanalan opetusyhteistyötä

Jaa

Korkeakoulut vastaavat Vaasan seudun energiateknologian keskittymän tarpeisiin ja kasvavaan osaajapulaan.

Kuva: Kasper Dahlkarl
Kuva: Kasper Dahlkarl

Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu ovat sopineet tekniikan alojen opetusyhteistyöverkoston perustamisesta. Sopimus on jatkoa lukuvuonna 2015–2016 aloitetulle tiiviille tekniikan opetusyhteistyölle. Yhteistyöllä saavutetaan laatua, laajuutta, entistä vahvempaa opintojen työelämärelevanssia sekä mahdollisuuksia yksilöityjen opintopolkujen rakentamiseen.

– Yhteistyöopinnot lisäävät yliopisto-opiskelijoiden valinnanvaraa sekä tulevien insinöörien ja diplomi-insinöörien välistä verkostoitumista. Yhteistyössä huomioidaan erityisesti Vaasan seudun energiateknologian keskittymän tarpeet, sanoo yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

VAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen painottaa ammattikorkeakoulun tiivistä työelämäyhteistyötä.

 – Alueen työvoimatarpeet ovat yhteistyön perusta. Vastaamme erityisesti tekniikan alojen kasvavaan osaajapulaan. Yhteistyöopinnot laajentavat moniammatillista yhteistyötä jo opintojen aikana.

Opiskelijat hyötyvät näkökulman laajenemisesta

Laajinta opetuksen sisältöjen jakaminen ja opetusresurssien yhdistäminen on VAMKin sähkö- ja tietotekniikan insinöörikoulutuksessa sekä yliopiston energia- ja informaatiotekniikan kandidaatin koulutuksessa. 

Yliopisto-opiskelijat hyötyvät varsinkin uransa alkuvaiheessa ammattikorkeakouluopetuksen vahvasta työelämälähtöisyydestä ja käytännöllisyydestä. Insinööriopiskelijoille taas avautuu sujuvia etenemismahdollisuuksia Vaasan yliopiston tekniikan alan DI- ja KTM-maisteriopintoihin.

Verkoston opintojaksoille voivat ilmoittautua VAMKin insinööriopiskelijat sekä Vaasan yliopiston tekniikan alan (energia- ja informaatiotekniikka sekä tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede) kandidaatti- ja maisteriopiskelijat. Myös kyseisten koulutusohjelmien avoimen ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston väyläopiskelijat voivat osallistua opintojaksoille.

Lisätietoja:

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto, p. 029 449 8291

Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen, p. 046 856 7347

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Kasper Dahlkarl
Kuva: Kasper Dahlkarl
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme