ExpomarkExpomarkExpomark

Energiamessuilla Tampereella visioidaan Suomen energiateollisuuden tulevaisuutta

Jaa

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma yhdistää alan huippuosaajia ja rohkaisee pohtimaan energia-alan tulevaisuutta uudella tavalla. Horisontissa siintävät paitsi ekologiset haasteet, myös kysymykset energia-alan omavaraisuudesta. Maailma muuttuu, ja energia-alan on vastattava tähän muutokseen.

Energiamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
Energiamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Tällä hetkellä koko Suomea eniten puhututtavia aiheita ovat energian huoltovarmuus ja omavaraisuus energiatuotannossa. Maailmalla myllänneet tilanteet uhkaavat tasaista energiansaantia ja vaikuttavat suomalaisten kuluttajien elämään mm. energian hinnannousulla. Lisäksi ilmastonmuutos haastaa maapallon tulevaisuutta. Siksi nyt on aika katsoa eteenpäin ja ryhtyä toimeen. Millaiset ratkaisut kantavat varmimmin pitkälle vuosien päähän? Millaisia ovat huomisen kirkkaimmat ja kestävimmät energiamuodot? Millaisia hiilineutraaleja ratkaisuja teollisuudessa voidaan tehdä? Mistä Suomi saa energiaa tulevaisuudessa? Mm. Näihin teemoihin Energiamessuilla pureudutaan.

Laadukas ohjelma nostaa rohkeasti esiin tärkeitä aiheita

Huoltovarmuuteen ja energian omavaraisuuteen liittyviä puheenvuoroja on Energiamessulla useita. Esimerkiksi professori Esa Vakkilainen (LUT, uusiutuvat energiajärjestelmät) kertoo vetytaloudesta Suomessa. Tapahtuman päälavalla nähdään myös Anna Perhon luotsaama EloTalk Show, jossa käsitellään energiakriisistä selviytymistä. Keskustelijoina ovat Jero Ahola, (vuoden 2022 innovaatioprofessori, LUT), Paula Laine (CEO Ilmastorahasto) sekä Teemu Turunen (johtaja, Elomatic Oy).


Energia-alalla merkittävässä roolissa ovat tietysti myös yritykset, ja Energiamessuilla on läsnä huikea määrä alan toimijoita. Verkostoitumalla ja yhteistyöllä voimme rakentaa yhdessä tulevaisuuden tarpeita vastaavia ratkaisuja. Yrityksillä on vielä mahdollisuus ilmoittautua mukaan näytteilleasettajiksi Energiamessujen vakuuttavaan kattaukseen. Lisätietoa voi lukea osoitteesta www.energiamessut.fi. Samasta osoitteesta voi tutustua jo mukana oleviin näytteilleasettajiin.

Erityiset rinnakkaistapahtumat täydentävät messukokemuksen

Tapahtumakokonaisuuteen sisältyy myös kaksi muuta korkeatasoista rinnakkaistapahtumaa. Tiistaina 25.10. World Energy Council Finlandin järjestämän Energiapäivän teemana on tänä vuonna energiamurroksen vauhdittaminen ja yhteiskunnan sähköistyminen. Mukana on huippupuhujia meiltä ja maailmalta, mm. Angela Wilkinson (Secretary General, World Energy Council) sekä Henna Virkkunen (Euroopan parlamentin jäsen, European People’s Party).

Keskiviikkona 26.10. Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n järjestämä Energiakongressi koostuu kahdesta eri teemasta: energiamarkkinat ja energiahankkeet. Mukana Energiakongressissa mm. Ville Tulkki  (Lead, SMR Technologies, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy), joka kertoo pienreaktoreista kaukolämmön tuotannossa. Ilari Alaperä (Head of Fortum Spring, Fortum Power and Heat Oy) käsittelee sähkövarastoja osana energiamurrosta.

Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös paljon muuta oheisohjelmaa, esimerkiksi Tampere-talolla 24.10. järjestettävä Bioenergiapäivä, jossa perehdytään mm. polttoainemarkkinoihin nyt ja tulevaisuudessa. Torstaina 27.10. Energiamessuilla on luvassa erityisesti alan opiskelijoille sopivaa ohjelmaa, sillä lavalla kuullaan puheenvuoroja energia-alan työllisyysnäkymistä ja työllistymismahdollisuuksista. Itseä kiinnostavien yritysten työllistymismahdollisuuksista voi keskustella näytteilleasettajien osastoilla.

Ammattilaiset pääsevät maksuttomasti Energiamessuille rekisteröitymällä tapahtumaan ennakkoon osoitteessa energiamessut.fi.

Energiapäivään ja Energiakongressiin lippuja myydään erikseen.

#energiamessut2022

Avainsanat

Kuvat

Energiamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
Energiamessut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
Lataa
Energiamessut 25.-27.10.2022 Tampereella
Energiamessut 25.-27.10.2022 Tampereella
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Expomark
Expomark
Puistokatu 2-4 C
40100 JYVÄSKYLÄ

010 830 0800, asiakaspalvelu@expomark.fihttps://expomark.fi

Expomark järjestää teollisuuden ja terveyden alan messutapahtumia tuoden yhteen alojensa osaajat, tiedon ja ratkaisut. Missionamme on edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla merkityksellisiä kohtaamisia. Olemme Suomen Messujen tytäryhtiö ja seitsemän hengen tiimimme toimipaikkana on Jyväskylä. Tapahtumiamme ovat Energiamessut, Pohjoinen Teollisuus, Proforest, Apuvälinemessut, Hyvä Ikä ja Fysioterapia & Kuntoutus. Lue lisää: www.expomark.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Expomark

Energiamessut kääntävät katseet alan muutokseen, varmuuteen ja tulevaisuuteen 25.–27.10.202225.8.2022 12:55:33 EEST | Tiedote

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut (The Energy Event of Finland) järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma paitsi yhdistää alan huippuosaajia, myös herättää arvioimaan kriittisesti vallitsevia käytäntöjä maapallon tulevaisuuden, energiaturvallisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Energiateollisuus ei ole enää entisensä, sillä muutos on jo täällä – koe se Energiamessuilla.

Hyvä Ikä 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Perhe, terveys ja toimeentulo tärkeintä ikäihmisten elämässä5.8.2022 11:11:03 EEST | Tiedote

Kansalaisten asenteet vanhenemiseen ovat pääosin myönteisiä, mutta moni kokee, että yhteiskunnassamme vanhuutta pidetään kielteisenä. Tuoreen, keväällä valmistuneen kyselytutkimuksen tuloksia esitellään syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa Hyvä Ikä 2022 -tapahtumassa. Tapahtumakokonaisuuteen 28.–29.9.2022 kuuluu messujen lisäksi seminaari, jonka teemana on kuntouttava hoiva. Lisäksi kävijät voivat vierailla samaan aikaan järjestettävillä Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 -messuilla.

Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.9.2022: Kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä5.8.2022 11:04:19 EEST | Tiedote

Fysioterapeuttien ja kuntoutuksen ammattilaisten työhön haetaan uusia tuotteita ja ratkaisuja Helsingin Messukeskuksessa 28.-29.9.2022. Fysioterapia ja Kuntoutus 2022 kattaa messut ja koulutuspäivät, joiden teemana on kuntoutuksella työkykyä ja aivoterveyttä. Kävijät voivat myös vierailla samaan aikaan järjestettävillä vanhustyön ammattilaisten ja ikäihmisten Hyvä Ikä -messuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme