One4all Finland Oy

Energiansäästö usutti suomalaiset talopesuloiden käyttöön

Jaa
Suomalaisten pyykinpesussa on havaittavissa selvä trendi: taloyhtiöiden pesutupien käyttö on kasvanut sähkön hintojen noustua. Asukasviestintään ja -palveluihin erikoistuneen One4all Finlandin sähköisessä varauskalenterissa tehtiin viime vuonna yli 640 000 pesutupavarausta. Varausten määrä on jyrkässä nousussa.
Yhä useampi suomalainen hyödyntää taloyhtiönsä pesutupaa osoittaa One4all Finlandin data.
Yhä useampi suomalainen hyödyntää taloyhtiönsä pesutupaa osoittaa One4all Finlandin data.

Energiansäästöä etsitään arkisista asioista

“Datamme kertoo, että taloyhtiöiden pesutuvat ovat kasvattaneet suosiotaan. Näimme pesutupavarauksissa selvää kasvua loppuvuodesta, jota selittää ainakin ajankohtainen energiatilanne. Loka-joulukuussa 2022 tehtiin 38 % enemmän pesutupavarauksia kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2021”, kertoo Kitte Hamilton, One4allin toimitusjohtaja.

Taloyhtiöt eivät rahasta pesutuvilla

Taloyhtiöiden pesutuvat mahdollistavat asukkaille melkoisen säästön omassa sähkölaskussaan varsinkin, jos pesutuvan käyttö on ilmaista. Pesutupien käyttö myös säästää vettä ja energiaa, sillä niissä on kotikoneisiin verrattuna tehokkaammat pesukoneet ja kuivausrummut, joilla pyykkiä saa pestyä kerralla enemmän ja nopeammin.

Hamilton kertoo, että energiatilanne on aiheuttanut jonkin verran muutoksia pesutupien hintapolitiikkaan sähköisessä varauskalenterissa. 

“Valtaosa pesutupakalentereista on kuitenkin edelleen taloyhtiöissä ilmaisia.”

Himopyykkääjiä pitää rajoittaa

“Sunnuntain pyykkivuoro on suomalaiselle edelleen pyhä. Vaikka sunnuntait ovat datamme mukaan suosituin pyykkäyspäivä, niiden lisäksi pyykkäyspiikkejä esiintyy yksittäisinä päivinä”, kertoo Hamilton.

Pesutupien kasvavan suosion vuoksi varsinkin ilmaisten pesutupien kohdalla saattaa olla tarpeen asettaa rajoituksia pyykkivuoroihin, jotta vuoroja riittää kaikille halukkaille. 

“Pesutupien ja yksittäisten laitteiden käyttöä on helppo hallinnoida sähköisessä varauskalenterissa. Varauskalenterissa voidaan tehdä erilaisia kalenterikohtaisia määrityksiä ja rajoituksia, kuten rajoittaa varausmääriä tai määritellä, että seuraavan vuoron voi varata vasta silloin, kun edellinen on käytetty. Määrityksiä ja rajoituksia on myös helppo muuttaa tarpeen mukaan”, kertoo Hamilton.

“Jos pesutupa on maksullinen, hinnoittelulla voidaan vaikuttaa pesutupien käyttöasteisiin. Suosituimmat pyykkäysajankohdat voidaan hinnoitella kalliimmiksi kuin muut ajankohdat, jolloin käyttöä saadaan tasattua.”

Sähköinen varaskalenteri auttaa säilyttämään naapurisovun

Hamilton kertoo, että asukkaan varausoikeus on mahdollista laittaa tauolle, jos asukas ei noudata pesutuvan sääntöjä. Hän ei kuitenkaan muista, että tällaista ratkaisua olisi koskaan jouduttu tekemään pesutupien kohdalla. 

“Naapureiden pesutupakäyttäytyminen on perinteisesti ollut suuriakin tunteita nostattava aihe, mutta varauskalenterin tasapuolisten käyttösääntöjen avulla voidaan edistää naapurisovun säilymistä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yhä useampi suomalainen hyödyntää taloyhtiönsä pesutupaa osoittaa One4all Finlandin data.
Yhä useampi suomalainen hyödyntää taloyhtiönsä pesutupaa osoittaa One4all Finlandin data.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

One4all Finland Oy
One4all Finland Oy
Valimotie 17–19
00380 Helsinki

https://one4all.fi/

One4all Finland tarjoaa taloyhtiöille digitaaliset työkalut asumiseen liittyviin palveluihin ja viestintään. One4allin ratkaisut toimivat missä ja milloin tahansa ja niillä voidaan tavoittaa asukkaat entistä nopeammin ja helpommin. Niiden avulla taloyhtiöiden edustajat voivat tarjota asukkaille palveluita ja tietoa asumisesta sekä ohjata asukkaita toimimaan turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. One4allin liikevaihto oli viimeksi vahvistetulla tilikaudella noin 1,8 miljoonaa euroa. Lisää tietoa yrityksestä löytyy osoitteesta one4all.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta One4all Finland Oy

Taloyhtiöt ovat unohtaneet lapset ja nuoret15.8.2022 08:05:00 EEST | Tiedote

Taloyhtiöissä asuu unohdettu sukupolvi, joka kasvaa tulevaisuuden vuokralaisiksi ja omistusasujiksi. Lapsia ja nuoria ei huomioida taloyhtiöiden viestinnässä, vaan oletetaan, että asumiseen liittyvä oppi jaetaan kotona. Oppiminen voi jäädä siihen, että lapset ja nuoret vain imevät vaikutteita ympäristöstään. Ratkaisuna on viestiä taloyhtiössä kielellä, jota myös nuori sukupolvi ymmärtää ja tavoilla, jotka kiinnostavat myös nuoria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme