Energiatehokkuus ja vähähiilisyys nousevat myös korjausrakentamisessa

Jaa
Korjausrakentamisen yhteydessä mietitään tänä päivänä yhä enemmän myös vähähiilisyyttä, energiatehokkuutta ja käytönaikaista kestävyyttä. Suunnittelu ja sen myötä saatavuuden varmistaminen sekä täsmällinen logistiikka ovat ensiarvoisen tärkeitä korjausrakentamisessa, jossa projektin läpimenoajalle on tiukka aikapaine.

Vastuullisuus ja nykyaikaiset käyttötarpeet sekä tilojen muunneltavuus ovat yhä merkityksellisempiä myös korjausrakentamisessa tällä hetkellä.

- Tilojen toiminnalliset vaatimukset ovat usein muuttuneet alkuperäisestä rakennusajankohdasta, ja vähähiilisyys ja hiilineutraalius ovat nousseet tärkeiksi tavoitteiksi. Energiatehokkuuden parantaminen, materiaalikierto ja käytönaikainen kestävyys ovat asioita, joihin kiinnitetään huomiota myös korjausrakentamisessa, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kertoo.

Uusia tuotteita ja vähähiilisiä vaihtoehtoja haetaan aktiivisesti, mutta samalla kustannustietoisesti. Käyttöä kestävissä valinnoissa yhdistyvät vastuullisuus ja kustannusten huomioiminen.

Hyvällä logistiikalla varmistetaan nopeat läpimenoajat ja minimoidaan hukkaa

Korjausrakentamisen aikataulut ovat tyypillisesti hyvin tiukkoja, jolloin sujuva ja hyvin ajoitettu logistiikka ovat erittäin keskeisessä roolissa.

- Hyvin suunnitellulla logistiikalla ja täsmätoimituksilla työmaalle vähennetään ajoja ja sen myötä päästöjä. Kun työmaalla ei varastoida rakennustarvikkeita, vähennetään samalla hukkaa. Kaikki nämä edistävät vastuullista rakentamista. Olemme Starkissa panostaneet nimenomaan logistiikkaan sekä asiakkaiden palvelemiseksi että vastuullisuusnäkökohtien vuoksi, Päiväniemi sanoo.

Suunnittelu, aikataulutus ja tiedonjako eri toimijoiden kesken ovat edellytys saatavuuden ja läpimenoajan varmistamiseksi.

- Jo suunnitteluvaiheessa on tärkeää pohtia saatavuutta. Viimeisen parin vuoden aikaiset tilanteet, kuten pandemia ja Ukrainan sota, ovat selvästi lisänneet huomiota saatavuuden varmistamiseen. Haastavimpia ovat viime hetken tai projektinaikaiset muutokset, ja niissä saatavuuden ja oikea-aikaisten toimitusten varmistaminen, Päiväniemi toteaa.

Mikä muu sitten näkyy tällä hetkellä korjausrakentamisessa? Pikkuhiljaa alkaa kohteiksi tulla kerrostaloja, joissa on huoneistokohtaiset saunat. Ne alkoivat yleistyä 80-luvulta lähtien.

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Stark Suomi Oy
Olarinluoma 15
02200 ESPOO

09 3541 0000http://www.stark-suomi.fi

STARK - reilusti rakentajan asialla.
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 100 ympäri Suomen ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

www.stark-suomi.fi 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Kolmasosa suomalaisista pohtii energiaremontin tekemistä seuraavan vuoden aikana – remonttia suunnittelevat erityisesti omakoti- ja paritaloasujat sekä mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajat28.3.2023 08:35:00 EEST | Tiedote

Mikäli EU:n energiatehokkuusdirektiivi toteutuu EU-parlamentin hyväksymän kannan mukaisesti, monella suomalaisella on edessään energiaremontti. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa kolmasosa suomalaisista suunnittelee jo nyt vähintään mahdollisesti tekevänsä energiaremontin seuraavan 12 kuukauden aikana. Tämä selviää Starkin helmikuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta*.

Tour de STARK-liikuntahaaste sai henkilöstön liikkumaan ja kannustamaan toisiaan17.3.2023 09:01:16 EET | Tiedote

Suomen Olympiakomitean pääyhteistyökumppani STARK toteutti 30.1.–26.2.2023 liikuntahaasteen, jonka tavoitteeksi oli asetettu 20 000 liikuttua kilometriä. Se saavutettiin alle kahdessa viikossa. Arvokkainta olivat kuitenkin työkavereiden kannustusviestit, jotka lisäsivät yhteishenkeä yli tiimirajojen. Tiimikisan aktiivisin joukkue STARK Helsinki HUB otti kilometrikisan voiton vastaan riemumielin. 1000 euron palkintostipendi päätettiin lahjoittaa Hope ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen, sillä ajatuksena kisassa oli myös pistää hyvä kiertämään.

Korjausrakentamisen projekteja sujuvoitetaan täsmätoimituksilla ja hyvällä logistiikalla3.2.2023 08:35:00 EET | Tiedote

Korjausrakentamisen prosessi on uudisrakentamista työintensiivisempää, ja siinä tyypillisesti tarvitaan pienempiä määriä erilaisia rakennustarvikkeita, jolloin logististen palveluiden merkitys kasvaa. Lisäksi korjausrakennuskohteet saattavat olla käytössä myös korjauksen aikana, mikä asettaa erityisiä vaatimuksia projektin aikatauluttamiselle ja siinä pystymiselle.

Suurempi kotitalousvähennys lisäisi suomalaisten remontointihalukkuutta15.12.2022 08:40:00 EET | Tiedote

Kotitalousvähennyksen ansiosta remonttikustannuksissa voi säästää jopa tuhansia euroja – nykyisen vähennyksen hyödyt painottuvat pariskuntiin ja kimpassa remontoiviin. Kaksi viidestä suomalaisesta tekisi tai teettäisi useammin tai kattavammin remontteja, jos kotitalousvähennys olisi nykyistä suurempi. Tämä selviää Starkin teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta*.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme