Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Energiaunioni esillä Lappeenrannassa 13.10. – Mukana mepit Miapetra Kumpula-Natri ja Heidi Hautala sekä energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič

Jaa

Kasvun karavaani -kiertue pysähtyy Lappeenrannassa perjantaina 13.10. Energiaa, biotaloutta ja Euroopan tulevaisuutta käsittelevässä tilaisuudessa ovat mukana muun muassa Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (sd, S&D) ja Heidi Hautala (vihr, Greens/EFA) sekä energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič.

Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa (Villimiehenkatu 1) perjantaina 13.10. klo 10.30–11.45 järjestettävässä Energy Union and the Future of Europe - kansalaiskeskustelussa mukana ovat Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (sd, S&D) ja Heidi Hautala (vihr, Greens/EFA), komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, kansanedustaja Jukka Kopra (kok.), työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Riku Huttunen sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT School of Energy johtaja Jarmo Partanen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Peter Nyman. Tilaisuus on englanninkielinen.
 
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen täällä.


Tilaisuus lähetetään Facebook-livelähetyksenä osoitteessa https://www.facebook.com/euroopankomissiosuomessa/  ja keskusteluun voi osallistua Twitterissä tunnisteella #EUdialogues.
 
Kasvun karavaani -kiertueella keskustellaan alueellisella tasolla investoinneista, kasvu-, työllisyys- ja kilpailukykypolitiikasta sekä alue- ja rakennepolitiikasta. Kasvun karavaanin aikana halutaan edistää EU-asioista käytävää keskustelua ja EU-asioiden näkyvyyttä. Kiertueella etsitään vastausta kysymykseen siitä, miten parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää ja edistää kunkin alueen kansainvälistä kilpailukykyä. Lappeenrannassa teemana ovat kestävät ja vähähiiliset energiaratkaisut osana koko Euroopan talouskasvua ja työpaikkojen luomista.
 
Lappeenrannan tapahtuman järjestävät Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö, eduskunta sekä Lappeenrannan kaupunki.
 
 
Lisätietoja:

Jarmo Oikarinen, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston päällikkö, p. 040 723 8269
Sari Artjoki, Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö, p. 050 570 2178

Euroopan parlamentin jäsenten mediajärjestelyt: tiedottaja Niina Saloranta, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, p. 040 720 5025, niina.saloranta@europarl.europa.eu

Euroopan komission varapuheenjohtaja Šefčovičin mediajärjestelyt Lappeenrannassa: tiedottaja Nina Hotti, Euroopan komission Suomen-edustusto, p. 050 384 7857, nina.hotti@ec.europa.eu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme