Espoon kaupunki - Esbo stad

Enkäterna Mitt Esbo samlar Esbobornas tankar om stadens framtid

Dela

Esbo stad kartlägger invånarnas önskemål om framtidens Esbo med två enkäter som Esboborna kan svara på till slutet av oktober.

Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla vår stadsmiljö. Enkäterna öppnades 21.8.2020 och under det första veckoslutet kom det redan hundratals svar.

Berättelsen om Esbo är Esbobornas gemensamma sak

Beredningen av Berättelsen om Esbo för den kommande fullmäktigeperioden 2021–2025 har inletts. Som grund för behandlingen i förtroendeorganen samlar Esbo stad nu in kommuninvånarnas synpunkter på och önskemål om Esbos framtid.

”Det är viktigt för oss att Esbobornas röst hörs i Berättelsen om Esbo, och därför bjuder vi in alla att delta”, säger stadens strategidirektör Jorma Valve.

”Berättelsen om Esbo har varit en gemensam vägvisare i utvecklingen av Esbo redan under två fullmäktigeperioder. Det har varit lätt att kommunicera om en strategi i berättelseform och engagera människor i att genomföra den”, säger Valve.

Det tar ungefär 5 minuter att svara på enkäten Mitt framtida Esbo.

Viktiga platser och platser som borde utvecklas anges på kartan

Samtidigt med enkäten som kartlägger Esbos framtidsutsikter och invånarnas önskemål pågår också en kartbaserad enkät, som särskilt fokuserar på utvecklingen av stadsmiljön i Esbo.

I kartenkäten kan de som svarar på kartan märka ut hur deras Esbo ser ut och känns: Hur fungerar vardagen i hemstaden – i närheten av hemmet, arbetsplatsen eller studieplatsen? Hur tar man sig till olika platser? Vilka platser är viktiga eller kära för människor? Vilka platser i Esbo borde utvecklas – och hur?

Informationen utnyttjas förutom i strategiarbetet också vid stadsplanering i Esbo och i Aalto-universitets undersökning om urban livsmiljö och dess hälsofrämjande egenskaper.

”I stadsplaneringen behövs information om hur Esboborna upplever sin närmiljö, vad de värdesätter och behöver samt var och hur de rör sig. Ett så här täckande material har inte tidigare funnits tillgängligt. Informationen som samlas in via enkäten kommer att utnyttjas i planläggningen under flera år framöver, säger stadsplaneringsdirektör Torsti Hokkanen.

Det tar ungefär 20–30 minuter att svara på kartenkäten.

esbo.fi/mittesbo

Mer information

strategidirektör Jorma Valve, tfn 046 877 2055, jorma.valve@espoo.fi

utvecklingschef Niko Ferm, tfn 040 552 1271, niko.ferm@espoo.fi

planeringschef Johanna Palomäki, tfn 040 849 0890, johanna.palomaki@espoo.fi (enkäten Mitt Esbo på kartan)

Nyckelord

Bilder

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum