Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 12.2.2019

Jaa

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous on 12.2.2019. Lautakunta käsittelee muun muassa Vuosaaren ja Mäkelänrinteen lukioiden hankesuunnitelmia.

Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Esityslistalla ovat muun muassa seuraavat asiat:

Lausunto Vuosaaren lukion hankesuunnitelmasta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee Vuosaaren lukion uudisrakennuksen hankesuunnitelmaa ja antanee siitä puoltavan lausunnon. Suunnitelman mukaan Vuosaaren lukioon toteutetaan tilat 900 opiskelijalle. Lukion nykyinen opiskelijamäärä on 515, joten kasvua nykyiseen on 385 opiskelijaa.

Elinkaarimallilla toteutettava uudisrakennus mahdollistaa terveelliset, turvalliset ja riittävät tilat Vuosaaren lukion toiminnalle. Pedagogisesti monipuoliset, tarkoituksenmukaisesti mitoitetut ja joustavat tilat takaavat opiskelijoille hyvän ympäristön oppia ja kasvaa. Tilat mahdollistavat opetussuunnitelman tavoitteiden toteuttamisen nykyisiä tiloja paremmin ja edistävät musiikki- ja teknologiapainotusten toteutumista.

Osoitteessa Mosaiikkiraitti 2 sijaitsevan uuden rakennuksen myötä voidaan luopua Vuosaaren lukion vanhasta, kaupunkiympäristön toimialan mukaan teknisesti huonokuntoisesta rakennuksesta. Väistötiloja ei tarvita, sillä uudisrakennuksen sijoittuminen toiselle tontille mahdollistaa lukion toiminnan jatkumisen keskeytymättömästi uuden rakennuksen valmistumiseen saakka.

 

Lausunto Mäkelänrinteen lukion laajennuksen ja perusparannuksen hankesuunnitelmasta

Lautakunta käsittelee myös Mäkelänrinteen lukion laajennusta ja perusparannusta koskevaa hankesuunnitelmaa ja antanee puoltavan lausunnon suunnitelmasta.

Kaupunkiympäristön asiantuntijoiden mukaan nykyinen Mäkelänrinteen lukion koulurakennus on liikuntasalisiipeä lukuun ottamatta laajan teknisen perusparannuksen tarpeessa. Laajennuksen ja perusparannuksen tavoitteena on turvallinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja joustava oppimisympäristö, joka tukee monialaista oppimista, yhteisöllisyyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehittymistä.

Mäkelänrinteen lukiossa opiskelee tällä hetkellä noin 850 opiskelijaa, joista noin 600 on valmennusurheilijoita. Laajennuksen myötä lukion tiloissa voidaan järjestää opetusta noin 1000 opiskelijalle, joka tarkoittaa noin 150 opiskelijan lisäystä. Lisäksi tilat ovat laajassa asukaskäytössä.

Lukion ja liikuntatilojen toteutus samaan yhteyteen luo edellytykset Mäkelänrinteen urheilun erikoislukiotehtävän hoitamiseen sekä lisää tilojen monipuolista käyttöä. Laajennusosaan toteutetaan nykyvaatimusten mukaiset ruokailutilat sekä uusi joustava oppimisympäristö, joka toimii monipuolisena tapahtumien järjestyspaikkana ja ylioppilaskirjoitustilana.

Laajennuksen ja perusparannuksen myötä kehitetään myös pihan toimivuutta ja turvallisuutta ja parannetaan tilojen esteettömyyttä.

Oikaisuvaatimuksia kotihoidon tuen Helsinki-lisän poistoa koskevaan päätökseen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti 18.12.2018 (§ 267) poistaa kotihoidon tuen Helsinki-lisän yli kaksivuotiailta lapsilta. Oikaisuvaatimuksia tähän päätökseen tuli 64 kappaletta. Oikaisuvaatimukset käsitellään lautakunnan kokouksessa 12.2.

Lautakunnan 12.2.2019 pidettävän kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa taas pääkaupungin marraskuussa17.4.2019 07:20:00 EESTTiedote

Helsinki Education Week järjestetään toista kertaa 4.–8.11.2019. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viime vuonna viikon aikana järjestettiin yli 120 oppimiseen liittyvää tapahtumaa ympäri kaupunkia. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.4.201912.4.2019 11:44:58 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 16. huhtikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2019&ls=11&doc=Kasko_2019-04-16_Kklku_5_El verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa toimialan toimintakertomus vuodelta 2018. Toimintakertomuksessa kuvataan toimialan ensimmäistä kokonaista toimintavuotta, asetettujen tavoitteiden saavuttamista, taloutta ja henkilöstöä. Vuoden 2018 aikana jatkettiin kasvatuksen ja opetuksen uudistamista uusien varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien sekä kaupunkistrategian mukaisesti. Helsingin kasvu ja kansainvälistyminen näkyivät kasvatuksessa ja koulutuksessa. Asiakasmäärät kasvoivat niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, työväenopistoissa kuin ammatillisessa koulutuksessa. Varhaiskasvatuksen kysyntä kasvoi kaikissa ikäryhmissä. Syksyllä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme