Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 23.1.

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 23.1.. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?ls=11&doc=Kasko_2018-01-23_Kklku_1_El 

Esityslistalla on muun muassa seuraavat esitykset:

4

Ammatillisen koulutuksen positiivisen diskriminaation määrärahan käyttöperiaatteet

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää hyväksyä seuraavat käyttöperiaatteet ammatilliselle koulutukselle myönnetyn 500 000 euron positiivisen diskriminaation (PD) määrärahan jakamiselle: PD-määräraha kohdennetaan ammatillisiin perustutkintoihin, joissa

1. vieraskielisten opiskelijoiden suhteellinen osuus on suuri ja / tai

2. runsaasti tukea tarvitsevien opiskelijoiden suhteellinen osuus on suuri ja

3. läpäisyaste on alhainen.

Euromääräinen määräraha kohdennetaan tutkintoihin opiskelijamäärien suhteessa.

Lisätietoja: Arja Kukkonen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja

5

Helsingin kielilukion ja Vuosaaren lukion uudet painotukset 1.8.2018 alkaen

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää hyväksyä Helsingin kielilukiolle ja Vuosaaren lukiolle seuraavat painotukset 1.8.2018 alkaen:

- Helsingin kielilukio: kielet ja kansainvälisyys -painotus, resurssi enintään 20 kurssia lukuvuosittain.

- Vuosaaren lukio: teknologia ja musiikki painotukset, resurssi yhteensä enintään 10 kurssia lukuvuosittain.

Lisätietoja: Arja Kukkonen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja 

6

Varhaiskasvatusyksikkö Kaisaniemen perustaminen

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää perustaa varhaiskasvatusyksikkö Kaisaniemen varhaiskasvatus ja esiopetusalueelle 10, osoitteeseen Svante Olssonin puistokuja 1, 00100 Helsinki, ajalle 1.1 - 31.12.2018.

Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja

9

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.1.2018 lukien

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala esittää, että kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää, että lasten varhaiskasvatuksen asiakasmaksut peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain mukaisesti enimmäismääräisenä 1.1.2018 lukien. Korkein asiakasmaksu on nuorimmasta kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta 290 €/kk, toisesta lapsesta 50 % ja perheen muista lapsista 20 % nuorimman lapsen kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta ja alin maksu on 27 €/kk. Lisäksi kasvatus ja koulutuslautakunta päättää, että sosiaalilautakunnan (17.6.2008 § 285) päättämästä sisaralennuksesta, 40 euroa, luovutaan 1.1.2018 lukien.

Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Essi Eranka
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme