Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 30.10

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 30. lokakuuta klo 16.00.

Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat

Esityslistalla ovat muun muassa seuraavat asiat:

Vuoden 2018 talousarvion kolmas toteutumisennuste

Kasvatus- ja koulutuslautakunta saa tiedoksi vuoden 2018 talousarvion kolmannen toteutumisennusteen. Sen mukaan tuloja arvioidaan kertyvän noin 5,4 miljoonaa euroa eli 9,7 % enemmän kuin talousarviossa. Menoja ennakoidaan kertyvän 4,9 miljoonaa euroa eli 0,4 % yli talousarvion. Ennakoidut ylitykset tuloissa ja menoissa johtuvat kaupungin saamasta ulkoisesta rahoituksesta ja tämän rahoituksen käytöstä.

Vapaan sivistystyön päällikön virkaan ottaminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään vapaan sivistystyön päällikön virkaan filosofian maisteri Ville Ylikahria. Vapaan sivistystyön päällikkö toimii Helsingin työväenopiston rehtorina. Ville Ylikahri on toiminut vuodesta 2010 alkaen Vihreän sivistysliiton pääsihteerinä ja Opintokeskus Vision opintojohtajana.

Lausunnot Malminkartanoon tulevan päiväkodin sekä päiväkoti Louhikon uudisrakennusten hankesuunnittelusta

Lautakunnalle esitetään Malminkartanoon tulevan päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta puoltavaa lausuntoa. Hankkeen toteutus on sijoitettu vuosille 2019-2020. Uudisrakennus korvaa sekä päiväkoti Apilan että päiväkoti Timotein. Uudessa päiväkotirakennuksessa on 250 tilapaikkaa.

Lautakunnalle esitetään puoltavaa lausuntoa myös päiväkoti Louhikon uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta. Rakennukseen tulee 132 tilapaikkaa ja se korvaa nykyisen rakennuksen, jossa on 84 tilapaikkaa. Hankkeen toteutus on ajoitettu vuosille 2019-2020.

Vattuniemen alueen palvelujen kokonaissuunnitelmaa koskeva toivomusponsi

Kasvatus- ja koulutuslautakunta antanee lausunnon Vattuniemen aluetta koskevasta kokonaissuunnitelmasta kaupunginhallitukselle. Suunnitelmassa kuvataan Lauttasaaren varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen nykytilanne, lähivuosille suunnitellut merkittävimmät tilahankkeet sekä toimenpiteet, joilla toteutetaan riittävät tilat palveluille.

Varhaiskasvatusta tukevien ja täydentävien järjestöavustusten avustusperiaatteet

Lautakunnalle esitetään vahvistettavaksi varhaiskasvatusta tukevien ja täydentävien järjestöavustusten jakoperusteet. Järjestöavustuksilla tuetaan alle kouluikäisten lasten varhaiskasvatuspalveluja täydentävää lastenhoitopalvelua ja arkisin päiväaikaan toteutettavaa kerhotoimintaa. Järjestöavustukset ovat haettavissa vuosittain tammi-helmikuun aikana. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan joulukuussa

Lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Atte Harjanteen ym. valtuustoaloitteesta liha- ja maitotaloustuotteiden kulutuksen puolittamisesta

Valtuutettu Atte Harjanne ym. ovat tehneet valtuustoaloitteen, että kaupunki ottaa tavoitteeksi puolittaa liha- ja maitotaloustuotteiden kulutuksen kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä. Kasvatus- ja koulutuslautakunta antanee kaupunginhallitukselle lausunnon, jonka mukaan se suhtautuu myönteisesti siihen, että tehdyn valtuustoaloitteen tavoitteen tukemiseksi valmistellaan ja selvitetään kaupunkikonsernissa sitä koskeva suunnitelma ja ohjeistus siten, että ne varmistavat myös toimialan voimassa olevien ruokasuositusten toteutumisen.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan 30.10.2018 pidettävän kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa taas pääkaupungin marraskuussa17.4.2019 07:20:00 EESTTiedote

Helsinki Education Week järjestetään toista kertaa 4.–8.11.2019. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viime vuonna viikon aikana järjestettiin yli 120 oppimiseen liittyvää tapahtumaa ympäri kaupunkia. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.4.201912.4.2019 11:44:58 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 16. huhtikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2019&ls=11&doc=Kasko_2019-04-16_Kklku_5_El verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa toimialan toimintakertomus vuodelta 2018. Toimintakertomuksessa kuvataan toimialan ensimmäistä kokonaista toimintavuotta, asetettujen tavoitteiden saavuttamista, taloutta ja henkilöstöä. Vuoden 2018 aikana jatkettiin kasvatuksen ja opetuksen uudistamista uusien varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmien sekä kaupunkistrategian mukaisesti. Helsingin kasvu ja kansainvälistyminen näkyivät kasvatuksessa ja koulutuksessa. Asiakasmäärät kasvoivat niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, työväenopistoissa kuin ammatillisessa koulutuksessa. Varhaiskasvatuksen kysyntä kasvoi kaikissa ikäryhmissä. Syksyllä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme