Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 9.10.

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina 9. lokakuuta klo 16.00.

Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-poytakirjat

Esityslistalla on muun muassa:

Koulu- ja päiväkotikuvausten hankinta

Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään päätettäväksi koulu- ja päiväkotikuvausten hankinnat kahdeksalta eri palveluntuottajalta. Tarjousten vertailuperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, paras hinta-laatusuhde. Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala mahdollistaa valituille palveluntuottajille toiminnan ja määrittelee kokonaispalvelun sisällön ja ehdot. Palveluntuottajat saavat korvauksensa koulu- ja päiväkotikuvauspalveluja käyttäviltä asiakkailtaan näiden tekemien tilausten mukaisesti.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan lausunto Lauttasaaren ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelmasta

Kasvatus- ja koulutuslautakunta antanee kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle puoltavan lausunnon Lauttasaaren ala-asteen perusparannusta ja laajennusta koskevasta hankesuunnitelmasta. Suunnitelma koskee Lauttasaaren ala-asteen laajaa teknistä perusparannusta, tiloissa tehtäviä toiminnallisia muutoksia ja rakennuksen yhteydessä olevaa sivurakennukseen toteutettavaa laajennusosaa. Koulu sijaitsee osoitteessa Myllypurontie 3.

Ammatillisten oppilaitosten yhdistäminen yhdeksi ammatilliseksi
oppilaitokseksi 1.1.2019 lukien

Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään päätettäväksi ammatillisen oppilaitoksen Stadin ammattiopiston ja ammatillisen aikuisoppilaitoksen Stadin aikuisopiston yhdistämistä yhdeksi ammatilliseksi oppilaitokseksi 1.1.2019 lukien. Nykyisen lainsäädännön, ammatillisen koulutuksen rahoituksen ja toimintaympäristön näkökulmasta yhdistäminen on perusteltua.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokousajat keväällä 2019

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää kevään 2019 kokousajat. Kokoukset pidetään osoitteessa Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

Tiistaina 9.10.2018 pidettävän kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä verkkosivuillamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @LastenHelsinki, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinki Education Week valtaa pääkaupungin marraskuussa – mukana yli 100 tapahtumaa16.10.2018 13:00Tiedote

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki Education Week järjestetään 5.–9.11. Tapahtumakokonaisuus tekee näkyväksi helsinkiläisissä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää työtä. Viikon aikana eri puolilla Helsinkiä järjestetään yli 100 oppimiseen liittyvää tapahtumaa. Suuri osa ohjelmasta järjestetään yhdessä kansainvälisten oppimisen asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme