Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00.

Kokouksen esityslista

Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä).

Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta.

Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvälisten organisaatioiden ja median vierailut.

Esitys Helsingin kaupungin aikuiskoulutuksen uudelleenorganisoinnista

Lautakunnalle esitetään Helsingin aikuislukion lakkauttamista itsenäisenä yksikkönä. Muutos on osa Helsingin kaupungin aikuiskoulutuksen uudelleenorganisointia. Esityksen mukaan päivälukion yhteyteen perustetaan aikuislinja.

Helsingin aikuislukio tarjoaa aikuisten opetussuunnitelmien mukaista lukio-opetusta ja aikuisten perusopetusta. 

Helsingin kaupunki haluaa osaltaan selkiyttää aikuiskoulutuksen kokonaisuutta koulutuksiin hakevien näkökulmasta. Koulutukseen hakeutumista kehitetään keskittämällä aikuiskoulutukseen hakeutuminen ja ohjauspalvelut Stadin ammatti- ja aikuisopiston jatkuvan haun päiviin ja maahanmuuttajien koulutukseen hakeutuminen ja ohjauspalvelut Stadin ammatti- ja aikuisopiston alaiseen Stadin osaamiskeskukseen. Muutosten jälkeen kyky vastata helsinkiläisten aikuisten yksilöllisiin koulutuksellisiin tarpeisiin paranee ja selkiintyy.

Esityksen mukaan maahanmuuttajien koulutus keskitetään Stadin ammatti- ja aikuisopistoon ja Helsingin suomenkieliseen työväenopistoon. Päivälukion aikuislinjan tehtävänä on lukiokoulutuksen järjestäminen aikuisille. Aikuisten perusopetuksen järjestämisestä vastaisivat Stadin ammatti- ja aikuisopisto sekä yksityiset toimijat.

Lautakunnan esityslistalla on lisäksi useita eri tilahankkeisiin liittyviä esityksiä

• Oulunkylän ala-asteen laajennuksen ja päiväkodin (Teinintie 12) tarveselvityksen hyväksyminen

• Munkkivuoren ala-asteen koulun lisätilojen (Laajalahdentie 23) tarveselvityksen hyväksyminen

• Munkkiniemen ala-asteen koulun lisätilojen (Laajalahdentie 23) tarveselvityksen hyväksyminen

• Haagan peruskoulun lisätilojen (Vanha Viertotie 23) tarveselvityksen hyväksyminen

• Gymnasiet Lärkan – Hoplaxskolan perusparannus- ja laajennushankkeen (Isonnevantie 22) tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunto hankesuunnitelmasta

• Stadin ammattiopiston (Kullervonkatu 11) julkisivukorjauksen hankesuunnitelmasta lausunto

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan kasvatuksen ja koulutuksen verkkosivuilla heti kokouksen päättymisen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
puh. 09 310 43360
mervi.kopomaa-weymarn@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme