Gummerus

Ennakkotiedote: Nobelistin mestarillinen muistelma laittomasta abortista – Annie Ernaux’n Tapaus ilmestyy suomeksi 8.5.

Jaa
Annie Ernaux joutui nuorena opiskelijana 1960-luvulla hankkimaan laittoman abortin. Ei-toivottu raskaus olisi tuohon aikaan tuhonnut naisen mahdollisuudet edetä elämässä. Tapaus (Gummerus) kuvaa traumaattista kokemusta eleettömästi ja viiltävän tarkkanäköisesti. Kirjallisuuden Nobel-palkinnolla vuonna 2022 palkittu Annie Ernaux vierailee Helsingissä toukokuussa.
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi

Tapaus on Annie Ernaux’lle tyypilliseen tapaan tiivis, väkevä teos, joka kommentoi yhteiskunnallista ilmiötä yksilön tarinan kautta. Kaikissa teoksissaan hän tutkii muistojen ja muistamisen merkitystä ihmiselle.

Tämän kertomuksen myötä aika on nytkähtänyt liikkeelle ja kiskoo minut väkisin mukaansa. Nyt tiedän, että käyköön miten käy, vien tämän projektin loppuun yhtä päättäväisesti kuin kaksikymmentäkolmevuotiaana revin raskaustodistukseni.

Nobel-palkittu Annie Ernaux (s. 1940) on yksi Ranskan arvostetuimmista nykykirjailijoista. Suomessa hänet tunnetaan etenkin hiljattain suomennetuista teoksista Vuodet (2021) ja Isästä / Äidistä (2022). Tapauksen jälkeen Ernaux’n tuotannosta suomennetaan Nuori mies, joka ilmestyy elokuussa. Teokset on suomentanut taitava Lotta Toivanen.

Annie Ernaux esiintyy Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla perjantaina 12.5. klo 17 ja lauantaina 13.5. loppuunmyydyllä Helsinki Lit -festivaalilla.

Annie Ernaux: Tapaus
alkuteos L’événement
suomentanut Lotta Toivanen
87 sivua

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Annie Ernaux: Tapaus -kirjan kansi
Lataa
Kirjailija Annie Ernaux
Kirjailija Annie Ernaux
Lataa
Kirjailija Annie Ernaux
Kirjailija Annie Ernaux
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Anni Kuu Nupposen Sydänmeri on maaginen romaani merestä ja kaunokirjallinen hätähuuto merensuojelun puolesta5.6.2023 08:22:44 EEST | Tiedote

Anni Kuu Nupposen Sydänmeri (Gummerus) piirtää toiveikkaan kuvan lähitulevaisuudesta, jossa ympäristöongelmia on ratkaistu. Päähenkilönsä, seitsemänkymppisen merenvartija Marian kautta teos pohtii palaamista yhteisöön, vastuun ottamista omista teoista, anteeksiantoa ja vanhemman naisen valtaa.​ Tarina ammentaa monille kulttuureille yhteisistä vedenpaisumusmyyteistä.

Palkitun Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -dekkareita on myyty jo yli 100 000 kappaletta – Taivaankartano ilmestyy suomeksi 12.6.30.5.2023 09:17:26 EEST | Tiedote

Nopeasti bestseller-dekkaristiksi nousseen Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan kahta ensimmäistä osaa on myyty yhteensä jo yli 100 000 kappaletta ruotsiksi ja suomeksi. Kjellsdotterin viime vuonna ilmestynyt läpimurtoteos Kivipuiston tyttö (Gummerus) palkittiin Suurella äänikirjapalkinnolla Storytel Awards -gaalassa vuoden 2022 parhaana jännityskirjana. Kjellsdotterille on myös myönnetty Österbottens svenska kulturfondin palkinto Pohjanmaan tunnetuksi tekemisestä. Murhia Pohjanmaalla -sarjan toinen osa Taivaankartano (Gummerus) ilmestyy suomeksi 12.6.

Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta on rohkea visio maailmasta, jossa vallitsee hyvän kierre22.5.2023 10:31:30 EEST | Tiedote

Kiertotalous on paras ja ehkä ainoa mahdollisuutemme elää nykyistä parempaa elämää rajallisten resurssien maapallolla, huomauttaa Pasi Nokelaisen uutuustietokirja Maailmanloppu peruttu – 7 väitettä kiertotaloudesta (Gummerus). Nokelaisella on hyviä uutisia: Kuluttamista ei tarvitse lopettaa, kun tavaroita käytetään palveluna omistamisen sijaan.

Ennakkotiedote: Kuinka suomalaisjuristi selviää vauva-arjesta Japanissa vailla kielitaitoa ja verkostoja? Kimono kireällä ilmestyy 7.6.12.5.2023 10:26:50 EEST | Tiedote

Anu Aspiala lähti vastasyntyneen esikoisensa kanssa vuodeksi Sapporoon puolisonsa työn vuoksi ja monien hulvattomien ja opettavaisten sattumusten kautta perehtyi äidin, lapsen ja perheen rooliin japanilaisessa kulttuurissa. Kimono kireällä – Kuinka selvisin vauvavuodesta Japanissa (Gummerus) vie keskelle teeseremoniaa huutavan vauvan kanssa, salakuvaamisen kohteeksi joutumista kauppareissulla ja ihmettelemään rokotuskäytäntöjä paikallisessa neuvolassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme