Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Ennakkotietojen perusteella VAMKin rahoitusmittaritulokset paranivat edellisestä vuodesta

Jaa
Alustavat tiedot ammattikorkeakoulujen Osviitta-rahoitusmittarituloksista vuodelle 2022 ennakoivat taantumista koko Suomen tasolla. Kuitenkin Vaasan ammattikorkeakoulun osalta tulokset ovat parantuneet edellisestä vuodesta.
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki

Helmikuun alussa julkaistujen ennakkotietojen perusteella Vaasan ammattikorkeakoulun osuus ammattikorkeakoulujen rahoitusmittarituloksista on kasvamassa 12,01 % vuodesta 2021, mikä on trendinä 1. sijalla Suomen 22 ammattikorkeakoulun joukossa. Vuoden 2021 toteumaan suhteutettuna ennakkotieto tarkoittaa VAMKille arviolta 1,782 M€ suurempaa OKM-perusrahoitusta jakautuen pääosin vuosille 2024–2026.

Suuntaa antava tilinpäätös päättyneestä vuodesta sisältää kattavasti tietoa AMK- ja YAMK-valmistuneista, opintopistemittareista sekä opiskelijapalautteesta. Lisäksi raportti sisältää vahvasti suuntaa antavaa tietoa ulkopuolisesta TKI-rahoituksesta ja julkaisuista sekä muodostaa suuntaa antavat ennusteet valmistuneiden työllistymisestä ja uraseurantakyselystä.

Prosentuaalisesti tarkastellen positiivisimmin VAMKilla on vuoteen 2021 verrattuna kehittynyt Jatkuva oppiminen-rahoitusmittari, missä VAMKin valtakunnallinen osuus on kasvanut 0,69 prosenttiyksikköä. Jatkuva oppiminen sisältää muun muassa avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuudet.

Puhtaasti euromääräisesti tarkastellen VAMKin kehitys on ollut parasta AMK-tutkinnot (kiintiöidyt pisteet) -rahoitusmittarissa, missä osuuden ennakoitu muutos tuo arviolta 856 k€ lisää rahoitusta verrattuna vuoden 2021 toteumaan.

Lopulliset tulokset varmistuvat elokuussa

Mittaritulokset-raportti julkaistaan Viivain Oy:n Osviitta-tietopalvelussa kesäkuussa OKM:n vahvistettua perusrahoituksen rahoituksessa käytetyt indikaattoritiedot. Tämän jälkeen tietoihin voidaan vielä tehdä korjauksia ammattikorkeakoulujen kommenttien perusteella. Lopullinen Mittaritulokset 2023-raportti julkaistaan elokuun aikana ja se sisältää kaikki tarkistetut ja tiedossa olevat rahoituksessa käytettävät mittaritoteumat.

Osviitta-tietopalvelu julkaisi kuitenkin helmikuun alussa rahoitusmittaritietojen tulokset pikaraportissaan, koska toteumat tai lähes valmiit tiedot ovat jo saatavilla isosta osasta rahoitusmittareita. Vaikka ennakkotiedot antavatkin hyvän kuvan ammattikorkeakoulujen rahoitusmittaritiedoista koko Suomen ja yksittäisten korkeakoulujen osalta, voi ennakkotietoihin tulla isojakin muutoksia. Erityisesti ulkopuolisen TKI-rahoituksen ja julkaisujen osalta tiedoissa voi olla merkittäviä puutteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
VAMKin Palosaaren kampus. Kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK Energy Talent – ohjelma luo tulevaisuuden asiantuntijoille suoria väyliä Vaasan energiaklusterin yrityksiin23.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulun Energy Talent-ohjelma pyrkii vastaamaan työvoiman saatavuus ja kohtaanto-ongelmaan. Ohjelmassa opiskelijoille rakennetaan yksilöllisiä oppimis- ja urapolkuja yritysten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on tehdä Vaasan seudusta houkutteleva kohde opiskelijoille ja saada heidät työllistymään sekä jäämään alueelle opintojen jälkeenkin.

Vuosittaisen valtakunnallisen uraseurantakyselyn perusteella ammattikorkeakouluista valmistuneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa16.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Ammattikorkeakoulujen uraseurantaverkoston tulosseminaarissa 16.3.2023 esiteltiin valtakunnallisen uraseurantakyselyn tuloksia. Edellisiin vuosiin verrattuna tyytyväisyys tutkintoon on kasvanut hieman. Vuosittain toteutettava uraseurantakysely tuottaa ajantasaista tietoa valmistuneiden työurista ja työmarkkinatilanteesta, lisäkouluttautumisesta sekä opintojen työelämävastaavuudesta. Vastauksia hyödynnetään mm. koulutuksen kehittämisessä ja uraohjauksessa.

Kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3. - VAMK tarjoaa tutkinto-ohjelmia liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalalla14.3.2023 09:33:47 EET | Tiedote

Vaasan ammattikorkeakoulu kouluttaa tulevaisuuden osaajia erityisesti elinvoimaisen Vaasan alueen ja Pohjanmaan energiateknologian klusterin yritysten tarpeisiin. Yhteishaussa 15.3.-30.3.2023 on mahdollista hakea VAMKin suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin opiskelemaan erilaisia kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoja. Opinnot alkavat elokuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme