Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ennakoivat tukitoimet Uudenkaupungin työllisyystilanteessa käynnistetty

Jaa
Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehdas ilmoitti maaliskuussa 2023 päättyneiden muutosneuvottelujen tuloksena, että vähennystarve tehtaalla on noin 940 henkilöä. Yhtiö on ennakoinut, että tästä määrästä noin puolet irtisanotaan ja loput lomautetaan toistaiseksi huhti-toukokuun vaihteessa.

Muutosneuvottelujen jälkeen Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelee edelleen noin 1 400 Valmet Automotiven työntekijää. Muutosneuvottelut käynnistettiin autotehtaan laskeneen tilauskannan vuoksi. Autoteollisuuden tilanne on viime vuosina vaihdellut. Maailmanpoliittinen tilanne, yhteiskunnalliset ja kuluttajien vaatimukset sekä teknologian kehitys vaikuttavat autoteollisuuden muutoksiin.

Käytettävissä useita erilaisia keinoja ja lisärahoitusta työllisyyden tukemiseen

Varsinais-Suomessa on jo aloitettu ennakoivat toimet työllisyystilanteen hallitsemiseksi ja tehtaalta irtisanottavien tukemiseksi. Työvoiman kysyntä on vielä kohtuullisen korkealla tasolla Varsinais-Suomessa ja osa irtisanotuista ja lomautetuista voi nopeastikin saada uutta työtä. Osa työvoimasta on ulkomaalaistaustaisia.

Koulutusten, valmennusten, starttirahojen ja palkkatuen lisääntyvää kysyntää varten työ- ja elinkeinoministeriö on jo myöntänyt miljoonan euron lisäyksen alueen työllisyysmäärärahaan. Kotoutumiskoulutuksia ja ammatillisesti suuntautunutta kotoutumiskoulutusta voidaan hankkia alueen tarpeita vastaavasti.

Varsinais-Suomen TE-palveluilla on myös välittömästi tarjolla erilaisia ammatillisia koulutuksia, muun muassa ELY-keskuksen jo aiemmin hankkima kone- ja tuotantotekniikan ammatillinen työvoimakoulutus, jonka määrää kuluvalle vuodelle tullaan alkuvuodesta kasvaneen suuren kysynnän vuoksi lisäämään. Lisäksi tarjolla on yleisimmin tarvittavia työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Irtisanottujen ja lomautettujen käytössä ovat lisäksi ELY-keskuksen hankkimat valmennuspalvelut (uravalmennus, työnhakuvalmennus ja työhön valmennus), samoin omaehtoisena toteutettavat koulutukset, joita TE-toimiston päätöksellä voidaan tukea työttömyysturvalla.

Toukokuussa järjestetään rekrytointitapahtuma, johon Uusikaupunki kutsuu työpaikan menettäneitä ja rekrytoinneista kiinnostuneita yrityksiä laajalta alueelta.

Myös muita toimia on suunnitteilla ja näitä valmistellaan tiiviissä yhteistyössä ministeriön, Uudenkaupungin, ELY-keskuksen ja Varsinais-Suomen Liiton kanssa.

Lisätiedot:

teollisuusneuvos Marjukka Aarnio, TEM, p. 029 504 7150

yksikönpäällikkö Hannu Lehti, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 029 502 2601

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme