Uudenmaan ELY-keskus

Ennätysmäärä euroja vesienhoitoon Uudellamaalla vuonna 2022

Jaa

Uudenmaan ELY-keskus on tänä vuonna tukenut vesienhoitohankkeiden toteuttamista Uudellamaalla euromääräisesti enemmän kuin koskaan aiemmin: se myönsi harkinnanvaraisia valtionavustuksia 18 hankkeelle yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa. Osa hankkeista toteutetaan tänä vuonna, osa hankkeista päättyy viimeistään vuonna 2024.

Yksi mielenkiintoisimmista vesienhoitohankkeista Uudellamaalla on Karjaanjoen ja Siuntionjoen vesistöalueilla meneillään oleva LUUVIRSU-hanke. Siinä keskitytään erityisesti virtavesiluonnon suojeluun, kunnostamiseen ja monimuotoisuuden turvaamiseen.

- On hienoa, että voimme myöntää avustusta myös virtavesien luonnontilan parantamiseen. Vesienhoitoavustuksen myöntäminen oli mahdollista, koska hanke ei ole kalataloudellinen kunnostushanke, kertoo erikoistutkija Pasi Lempinen.

Vesienhoitohankkeiden avustuksia voi hakea lokakuun puolivälistä alkaen. ELY-keskus tiedottaa avustusten hakuajan alkamisesta ja hakuohjeista haun käynnistyessä.

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskuksen avustukset vesienhoitohankkeisiin:
Erikoistutkija Pasi Lempinen, pasi.lempinen(at)ely-keskus.fi, 0295 021 425

LUUVIRSU-hanke: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry / Västra Nylands vatten och miljö r.f.
Juha-Pekka Vähä, Hankepäällikkö, FT / Projektchef, juha-pekka.vaha(at)luvy.fi, +358 45 7750 7727
Joonas Tammivuori, Hankekoordinaattori, MMM / Projektkoordinator, Joonas.Tammivuori(at)luvy.fi, +358 50 326 3302

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

En oavbruten köldperiod önskas för vinterunderhållet av vägarna31.10.2022 11:00:08 EET | Tiedote

Vinterunderhållet av vägarna inleddes redan i början av oktober i underhållsentreprenaderna för landsvägar vid NTM-centralen i Nyland. Vinterunderhållet fortsätter på vägnätet fram till 31.4.2022. Halkan på vägarna bekämpas redan nu om morgnarna med saltning. Till vinterunderhållet av vägarna hör dessutom bland annat utjämning av vägytor, avlägsnande av snövallar och rengöring av vägmärken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme