MessukeskusMessukeskus

Ennätysmäärä ohjelmaa Helsingin Kirjamessuilla

Jaa

Helsingin Kirjamessuilla torstaista sunnuntaihin 26. – 29.10.2017 on esillä vahvasti suomalainen kirjallisuus ja sata vuotta täyttävä Suomi. Kirjamessujen teemana on suomalainen kirjallisuus ja kulttuuri. Käännösmaailmassa voi tutustua suomalaisten kirjailijoiden käännettyihin teoksiin ja perehtyä suomalaisen kirjallisuuden vientiin. Uutena kokonaisuutena messuilla on hyvinvointikirjat. Esikoisteokset saavat erityishuomiota ja Runosunnuntai nostaa runouden osuutta ohjelmassa. Tänä vuonna ohjelmaa lavoilla on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kuva: Sofia Pusa
Kuva: Sofia Pusa

Helsingin Kirjamessujen ohjelmalehden voi tilata tapahtuman verkkosivuilta www.helsinginkirjamessut.fi - suora linkki: http://bit.ly/2wTZrQR. Ohjelma tulee myös verkkosivuille 12.9. aikana.

Kirjamessuilla on 16 ohjelmalavaa tai -salia, joilla järjestetään yli 1000 ohjelmaa neljän päivän aikana. Kaksi lavoista on ruotsinkielisiä. Käytössä ovat uudet ohjelmapisteet, hyvinvointiaiheisiin ja lukupiireihin keskittyvä Rauha-sali sekä eteläisen sisäänkäynnin Olohuone, josta on saatu lisää ohjelma-aikoja Tiedetorille ja runoille.

Helsingin Kirjamessut avaa kirjailija Sinikka Nopola ja 9. luokkalainen. Kirjamessuilla esiintyvät kirjailijat, taiteilijat, poliitikot, tiedemiehet ja vaikuttajat. Esiintyjiä lavoilla on yli 1200. Paikalla ovat lähes kaikki hienon kirjavuoden suomalaiset kirjailijat. Kansainvälisiä kirjailijavierasta tulee lähes 40. Heistä mainittakoon Dan Brown ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaat, joista suuri osa tulee Helsingin Kirjamessuille. Palkinto jaetaan 1.11. Helsingissä.

”Suomi100-kirjamessut tähyää vahvasti maailmalle ja tulevaan. Tästä kielivät niin suomalaisen kirjallisuuden maailmanvalloitusta esittelevä Käännösmaailma kuin ohjelmassamme korostuva lasten- ja nuorten kirjallisuus. Unohtaa ei sovi kaikkien maamme ysiluokkalaisten kutsumista messuille”, ohjelmajohtaja Jan Erola toteaa. ”Aikuisten puolella lukuiset uutuusteokset kyseenalaistavat virkistävästi kanonisoidun totuutemme Suomen tarinasta."  Suomen historia tulee entistä vahvemmin esille niin tietokirjoissa kuin proosassakin.

Suomi-teeman lisäksi kirjamessuilla on nyt ensimmäistä kertaa vahvasti esillä hyvinvointikirjat. Henkisestä hyvinvoinnista sekä elämätilanteesta, ruokavaliosta, liikunnasta ja seksuaalisuudesta on julkaistu paljon kirjoja tänä vuonna. Näihin aiheisiin liittyviä ohjelmia on lavoilla lähes 50. Esikoisteoksille on annettu entistä enemmän aikaa. Helsingin Sanomien esikoiskirjaohjelman ja esikoiskirjahaastattelujen lisäksi ohjelmassa on esikoisminuutteja, jolloin esikoisromaanin kirjoittaneet saavat puheenvuoron kolmeksi minuutiksi.

Kirjamessuilla on tuttuun tapaan Dekkarilauantai, Kirjailijaliiton ohjelmaa, Tiedetorin ohjelmaa, KirjaKallion nuorille suunnattua ohjelmaa, Bisnes-aamiainen, runo-non-stop, esikoishaastatteluja ja lukupiirejä. Ohjelma koostuu tänä vuonna julkaistuista teoksista ja ajankohtaisista aiheista. Kirjamessuilla voi kuulla muun muassa, mitä presidentti-ehdokkaat Tuula HaatainenPekka HaavistoNils Torvalds ja Matti Vanhanen lukevat.

Kirjamessujen aukioloaikoja on muutettu tänä vuonna ja tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. ”Jatkoimme lauantain aukioloaikaa, jotta ilta ei kirjallisuuden ystäviltä lopu liian lyhyeen. Nyt jo toisen kerran järjestämme myös kirjanrakastajille iltatilaisuuden torstaina klo 20. Silloin voi Messukeskukseen jäädä viettämään iltaa hyvässä seurassa vielä kirjamessujen päätyttyäkin”, kertoo Erola.

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan runsaasti palkintoja mm. Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja uusi Minna Canth -palkinto.

 • UUSI: Minna Canth -palkinto 26.10. klo 10.45 Aleksis Kivi
 • Rakkaudesta kirjaan -palkinnonjako (Avajaiset) 26.10. klo 11 Aleksis Kivi
 • Alvar Renqvist –palkinto, 26.10. klo 11 Aleksis Kivi
 • Larin Paraske -palkinnon julkistus 26.10. klo 10.30 Kirjakahvila
 • Rudolf Koivu -palkinnonjako 26.10. klo 12 Minna Canth
 • Kolumntävlingen Argh! för skolelever, 27.10. klo 11.30, Totti
 • Mondon matkakirjapalkintojen julkistus 26.10. klo 12.30 Minna Canth
 • Ihan totta –kirjoituskilpailun palkinnonjako, 27.10. klo 12.30 Magia
 • Kuvittajat ry:n palkinnonjako 27.10. klo 13 Minna Canth
 • Svenska Yles litteraturpris, 27.10. klo 17 Edith Södergran
 • Kuvastaja-palkinnon jako 27.10. klo 18 Kullervo
 • Nuori Aleksis -palkinto 28.10. klo 12 Eino Leino
 • Tietokirjailijapalkintojen jako 28.10. klo 12.30 Eino Leino
 • Vuoden kristillinen kirja -kilpailun voittajan valinta 29.10. klo 10.30 Aino
 • Lilla Edith-priset, 29.10. klo 11 Totti

Kansainväliset kirjailijavieraat:

RUOTSI
Filip Alexanderson (Like)
Arne Dahl (Into)
Bim Eriksson
Cecilia Forsén
Lina Hagelbäck
Stig Hansén (Teos)
Eija Hetekivi-Olsson (S&S)
Else-Britt Kjellqvist
Herman Lindqvist
Bertil Nordenstam
Ingmar Simonsson
Tomas Sjödin
Pertti Spets
Peter Strömmer
Ebba Witt-Brattström
Elisabeth Åsbrink

NORJA
Samuel Bjørk (Otava)
Geir Gulliksen (Siltala)
Vigdis Hjorth
Bjørn Ingvaldsen
Anders N. Kvammen
Henrik Nor-Hansen

TANSKA
Jussi Adler-Olsen (Gummerus)
Annette Herzog
Lone Theils (Aula & Co)
Meik Wiking (Readme)

ISLANTI
Guðmundur Andri Thorsson
Linda Vilhjálmsdóttir

FÄRSAARET
Rakel Helmsdal
Sissal Kampmann

SAKSA
Ulrike Draesner
Kathrin Schmidt
Michael Stavaric

ENGLANTI
Luke Harding
Joel Willans (Gummerus)

USA
Dan Brown
Scott Turow

VENÄJÄ
Elena Tshizhova

VIRO
Ilmar Taska
Tõnu Õnnepalu

BULGARIA
Martin Ivanov

Antikvaaristen kirjamessujen ja postimerkkimessujen rinnalla järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Levymessut. Kirjamessujen Levymessuilla myydään vanhoja vinyylilevyjä.                  

Helsingin Kirjamessut järjestetään 26. – 29.10.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna torstaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaina klo 10-18. Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 17. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut. Messuilla on myös Postimerkkimessut ja Levymessut. Samanaikaisesti kirjamessujen kanssa järjestetään Viini ja Ruoka -tapahtuma.

Lisätietoja: Helsingin Kirjamessut, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com ohjelmajohtaja Jan Erola, puh. 040 506 4612, jan.erola@kravat.fi. Kuvia kirjamessuista: http://mediabank.messukeskus.com #kirjamessut www.helsinginkirjamessut.fi

Kuvat

Kuva: Sofia Pusa
Kuva: Sofia Pusa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme